Linda Hendriks nieuwe directeur Sporthogeschool

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het college van bestuur van Fontys heeft Linda Hendriks (43) per 1 juni 2022 benoemd tot directeur van Fontys Sporthogeschool. Linda volgt Bert Schellekens op die de functie sinds het najaar van 2020 op interim-basis vervulde.

Momenteel is Linda Hendriks (sinds maart 2016) directeur Zuyd Professional, aan Zuyd Hogeschool. In deze rol is ze verantwoordelijk voor de oprichting en doorontwikkeling van het volwassenonderwijs van Zuyd Hogeschool met ongeveer 60 cursussen en opleidingen, variërend van korte cursussen tot volledige deeltijd bachelor- en masteropleidingen. Daarnaast is ze sinds 2019 waarnemend directeur Marketing & Communicatie bij Zuyd Hogeschool. In de jaren daarvoor was Linda in diverse rollen al actief bij de Limburgse hogeschool: als docent, als projectmanager en als opleidingsmanager. In 2002 rondde ze haar opleiding International Management af aan de universiteit van Maastricht. Linda is getrouwd, heeft een dochter van 14 en woont in het Belgische Neeroeteren.  

Linda kijkt er naar uit om bij Fontys aan de slag te gaan. ‘De Sporthogeschool levert met haar opleidingen en onderzoek een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de samenleving. Ik zie een bruisend instituut dat die rol nu al heel goed vervult, maar waar ik ook mijn ambities om nog meer te betekenen kan vervullen. Ik kijk ernaar uit om daar samen met de medewerkers, studenten en de partners in het werkveld invulling aan te geven.’

Het college van bestuur wenst Linda veel succes in haar nieuwe rol bij Fontys. Het college van bestuur heeft er vertrouwen in dat de Sporthogeschool in goede handen is bij Linda Hendriks, vanwege haar ruime leidinggevende ervaring in het hoger onderwijs, haar expertise op het vlak van management en organisatie én haar grote affiniteit met sport en bewegen.     

 Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.