Maak kennis met Aaron van Domate

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Even ‘een Tikkie sturen’ is al jaren een ingeburgerd begrip: met een paar klikken heb je een openstaande rekening betaald en kun je weer verder met je dag. Maar wat als het geld de andere kant op moet? Bijvoorbeeld op een verjaardag, wanneer je even geen cash bij de hand hebt. 

Met Domate wordt dat probleem opgelost. Fontys Student Technische bedrijfskunde Aaron van Rijn kwam op het idee na -niet geheel verrassend- een verjaardagsfeestje van een familielid, legt hij uit. “Eigenlijk geven we altijd contant geld als cadeau, en ik denk dat dat voor veel mensen ook zo is. Maar we hebben allemaal steeds minder cash in huis. Dus wat doe je dan? Dan ga je voor iedere verjaardag naar de pinautomaat, waarvan er ook steeds minder staan. Een beetje omslachtig.” 

‘Omgekeerde tikkie’ 
Dat moet makkelijker kunnen, dacht Aaron. “Het is eigenlijk een omgekeerde tikkie: geen verzoek om te betalen, maar een toestemming om een bepaald bedrag te innen. Dit kun je dan bijvoorbeeld als een QR-code op de verjaardagskaart plakken. Een andere vorm zou een grappige animatie of afbeelding van de jarige zijn, die je dan doorappt met het geldbedrag erbij.” 

Om Domate een realiteit te maken, moet er nog wel het een en ander gebeuren, vertelt Aaron. “Op het moment ben ik vooral bezig met het finetunen van het idee, marktonderzoek en het in kaart brengen van de doelgroep. Ook zit je met het juridische aspect: je bent immers bezig om een methode te ontwikkelen dat met het betaalverkeer te maken heeft. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar welke vergunningen je precies nodig hebt. Dat is een hoop uitzoekwerk.” 

Minor Ondernemerschap 
Terwijl Aaron een studie Technische bedrijfskunde volgt, is zijn interesse voor ondernemen eigenlijk altijd al aanwezig geweest. Vandaar ook dat hij koos voor de Fontys Minor Ondernemerschap, waar hij momenteel de kneepjes van het ‘vak’ leert. “Tijdens de minor heb ik veel geleerd over het uitwerken van mijn ondernemingsidee. Als ik kijk naar waar ik nu sta, dan zie ik een grote vooruitgang. Ik denk dat dat voor een groot deel te danken is aan mijn eigen inzet, maar ook zeker dankzij de betrokkenheid van de businesscoaches, die met mij meedenken.” 

Pitchen 
Op 25 mei is het ook voor Aaron zover: dan gaat hij zijn idee pitchen op het Fontys Student Startup Festival. Een mooie gelegenheid om Domate onder de aandacht te brengen, maar voor Aaron is het ook om een andere reden interessant. “Ik sta aan het begin van mijn eerste eigen onderneming, en zit nu in de fase dat ik het idee door kan gaan ontwikkelen. Dat kost geld. Het is dus erg interessant om eens te kijken of er iemand in de zaal zit die in mijn idee wil investeren. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om mijn netwerk te vergroten en te zien hoe mijn deelname aan het Fontys Student Startup Festival mij en mijn onderneming verder gaat brengen.” 

Auteur: Fontys Centrum voor Ondernemerschap
 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.