Maffe ideeën voor een duurzame stad

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Maffe ideeën voor een duurzame stad  en muziek en sociale verandering dichterbij elkaar brengen: studenten van Fontys Academy of the Arts roeren zich in ‘Fontys for Sustainability’

Het onderwerp duurzaamheid wordt vaak vooral praktisch aangepakt. Regent het harder door klimaatverandering? Dan bedenken we hoe we dat regenwater kunnen opvangen. Produceren we met zijn allen te veel afval? Dan bedenken we of we recycling beter kunnen regelen. Tijd om eens uit te zoomen en op een creatievere manier naar dit belangrijke onderwerp te kijken, vonden Cecilia Chiappini en Pnina Avidar, beiden hoofd van Fontys Master Architecture | Urbanism.  Ze stonden aan de basis van een bijzonder, duurzaam studentenproject. Lees hier het volledige artikel.

Maia Steinberg wint internationale JMI-award
Maia Steinberg, (29), student Master of Music,  won de internationale prijs enCORE Accelerando Price van de Jeunesses Musicales International (JMI). Met haar ProjectA wil ze muziek en sociale verandering dichter naar elkaar toebrengen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat muziek enorme, positieve impact kan hebben op je gedrag en hoe je je voelt. … Met  muziek en geluiden wil ik de bezoekers een positieve ervaring meegeven van de natuur en duurzaamheid. Dus niet focussen op de vervuiling, maar juist laten zien hoe mooi de natuur is.’ Lees hier het volledige artikel.

Geplaatst door Marielle Hulshoff

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.