Masters in het hbo in opmars

FOR SOCIETY

In het hoger beroepsonderwijs is er de laatste jaren een groei in het aanbod van masteropleidingen en ook bij Fontys wordt het aanbod uitgebreid. Dit studiejaar is een voltijd master Strategische Communicatie van start gegaan en er staan nog enkele nieuwe masters op de rol. Om studenten en recent afgestudeerden te informeren over doorstuderen en masters wordt er op 13 november een webinar ‘Master je toekomst’ georganiseerd, als start van een twee jaar durende campagne met als doel het bewustzijn te verhogen.

Fontys biedt inmiddels 38 masters aan, waaronder deeltijd en voltijd opleidingen in verschillende richtingen. Studentbegeleiders binnen Fontys krijgen steeds meer vragen van studenten over doorstuderen; het thema leeft enorm. Door ook deeltijd masters aan te bieden trekt Fontys professionals aan die zich verder willen professionaliseren. Het voordeel van een master in het hbo is dat studenten vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in de beroepspraktijk. Denk bijvoorbeeld aan het doorvertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk en multidisciplinair samenwerken. Vaak biedt een master verdieping, of juist verbreding in het vakgebied. Een master in het hbo heeft hetzelfde opleidingsniveau als een master aan de universiteit en het levert alumni dus ook dezelfde afstudeertitel op (een master degree).

Webinar Master je toekomst
Tijdens het webinar a.s. maandag 13 november geven Renée (studentendecaan) en Nadine (studiekeuzeadviseur) studenten en recent afgestudeerden inzicht in hoe je een keuze maakt die bij je past, de mogelijkheden, het verschil tussen een master in het hbo en aan de universiteit en praktische zaken zoals financiën. Ook delen (voormalig) masterstudenten Luuk (master System Design) en Deena (master Healthy Ageing) hun ervaringen met doorstuderen. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. 

Op Fontys Helpt is er een pagina Bijna afgestudeerd: wat nu?! voor studenten over de mogelijkheden na de studie: doorstuderen, werken, ertussenuit en ondernemen. Studenten die hulp nodig hebben met hun keuze over doorstuderen kunnen een afspraak maken met een studiekeuzeadviseur via Fontys Helpt

Op fontys.nl/masters vind je informatie over masters bij Fontys. Wil je meer weten over de campagne of hierover meedenken? Neem contact op met Stefanie Antonis (dienst MenC). 

Auteur: Zoë Verwers

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.