Meer dan 180 leerlingen starten met voorbereidingsprogramma

FOR SOCIETY

Donderdag 28 september is een spannende dag voor meer dan 180 leerlingen van verschillende middelbare scholen in de regio. Zij gaan namelijk ervaren hoe het is om te studeren aan het hbo tijdens het hbo voorbereidingsprogramma voor 4/5 havo en 5/6 vwo-leerlingen. Deelname aan het hbo voorbereidingsprogramma helpt leerlingen niet alleen bij de overstap naar het hbo, maar ook bij het maken van een studiekeuze die bij hen past. 

Het hbo voorbereidingsprogramma bestaat uit acht bijeenkomsten op de Fontyscampussen, waar de leerlingen kennismaken met een hbo-opleiding naar keuze en werken aan studievaardigheden die ze nodig hebben in het hbo. Tijdens het programma krijgen ze les van Fontysdocenten en werken ze samen met hbo-studenten. Deelnemers worden gemotiveerd om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bovendien kunnen ze hun deelname aan dit programma gebruiken als component voor het profielwerkstuk op de middelbare school. 

Dit studiejaar hebben studiekiezers meer opties omdat het aanbod aan hbo voorbereidingsprogramma’s bij Fontys is uitgebreid. De programma’s worden verzorgd door verschillende Fontysopleidingen, zoals Opvoeden; hoe? Zo! (Pedagogiek), Pijnstillers (Applied Science), Leraar gezocht (verschillende lerarenopleidingen), Finance Festival (verschillende financiële opleidingen), Toekomstmakers (Trend Research & Concept Creation in Lifestyle) en nog veel meer! Zo is er voor nog meer middelbare scholieren een programma dat aansluit bij hun talenten en interesses. 

Meer informatie over de hbo voorbereidingsprogramma’s voor het voortgezet onderwijs vind je hier

Heb je vragen of wil je als Fontyscollega in gesprek om een programma te ontwikkelen met de opleiding waar je werkzaam bent? Neem dan contact op met Carola Hollander (dienst M en C).  Zij vertelt je er graag meer over.

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.