Meeste coronamaatregelen afgeschaald, update 64

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

In de persconferentie van het kabinet van 15 februari 2022 werd aangekondigd dat verreweg de meeste coronamaatregelen worden afgeschaald, ondanks dat het aantal coronabesmettingen hoog blijft. We hebben uitgekeken naar dit moment en zijn blij en opgelucht. Tegelijk betekent het ook dat we weer zullen moeten wennen aan de nieuwe situatie. De gevoelens van onzekerheid en angst zullen met name bij kwetsbare groepen, maar ook bij sommige van onze studenten en medewerkers, niet direct weg zijn. Belangrijk blijft dat we oog en begrip hebben voor de verschillen in hoe we weer teruggaan naar ‘normaal’ en elkaar helpen waar nodig in deze overgangsfase.

 

Belangrijkste wijzigingen voor het ho 
Per direct
* Het thuiswerkadvies is per direct versoepeld. Daarover hieronder meer.
* Besmettingen hoeven niet meer centraal te worden doorgegeven. Het cct dankt iedereen die gedurende de afgelopen periode deze cijfers hebben bijgehouden en doorgegeven.

Vanaf 18 februari
* Vanaf 18 februari wordt de maximale groepsgrootte van 75 personen losgelaten.
* Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar vijf dagen, mits je 24 uur geen klachten meer hebt. Zie ook  quarantaine check van de rijksoverheid.

Vanaf 25 februari
* Mondkapjes zijn niet meer verplicht: dit wordt een individueel advies (eigen keuze) als de 1,5 meter afstand niet kan worden aangehouden.
* De verplichting vervalt om in sommige sectoren een coronatoegangsbewijs te vragen. Dit betekent dat ook sociale activiteiten – eventueel met horeca karakter- weer op Fontyslocaties mogelijk zijn.

Thuiswerken
Het advies van de rijksoverheid om zoveel mogelijk thuis te werken, is per direct veranderd in: ‘werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor’. Dit geeft ons de ruimte om meer op locatie te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk kun je nog altijd zelf kiezen om deels vanuit huis te werken, als je functie en je werk dat toelaat. De reiskosten- en thuiswerkregeling die we vorig jaar hebben  geïntroduceerd maakt dat mogelijk, ook als de beperkingen als gevolg van corona weer voorbij zijn. Ook bij het terugkomen naar het werk geldt: geef elkaar de ruimte om weer te wennen aan de nieuwe situatie.

Reizen van en naar het buitenland
Voor reizen van en naar het buitenland volgt Fontys het advies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.