Neem een sneak peek op de nieuwe campus van Fontys

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op de Dag van de bouw (18 juni) zet Fontys haar virtuele deuren open om een inkijk te geven in hoe de hogeschool aan de toekomst bouwt.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de campusvernieuwing Rachelsmolen. Met de Virtuele showroom Rachelsmolen en de Augmented Reality App (AR) krijg je een mooie sneak peek hoe de campus eruit komt te zien. De AR-app kan gebruikt worden op een aantal plekken rondom het bouwterrein. De QR-codes staan op de bouwhekken rondom het terrein.

Op 27 juni viert Fontys dat het hoogste punt hier bereikt is. Live meekijken op de bouw kan via de webcam of door een echt kijkje te nemen tijdens een rondleiding. Er zijn nog plaatsen op dinsdag 19 juli tussen 13.30-14.30 uur. Inschrijven voor deze rondleiding kan hier (exclusief voor Fontysmedewerkers en -studenten). Ook na de zomervakantie gaan de rondleidingen op deze bouw door.

Blijven plakken op de sticky campus 
De campus wordt steeds meer een plek waar niet alleen onderwijs gegeven wordt, maar waar we elkaar vooral kunnen ontmoeten. Fontys bouwt aan een omgeving en aan ruimte waar ontmoeten, samenwerken en identiteitsvorming centraal staan: de basis voor Fontysstudenten. Met voor iedereen een herkenbare thuisbasis, maar ook met gedeelde onderwijsruimtes en voorzieningen zoals horeca, cultuur, sport en ontspanning. Fontys opent haar deuren voor het werkveld en voor onderwijspartners. Instituten en lectoraten werken ook steeds meer samen: opleidingsoverstijgend en gericht op maatschappelijk relevante thema’s.

Fontys Fieldlabs – short film 
Fontys investeert niet alleen in de campussen maar ook in hybride leeromgevingen. De plek of omgeving waar studenten en docenten steeds meer en intensiever samenwerken met het werkveld. Een fysieke leeromgeving in de beroepspraktijk, dus buiten de campus, noemen we een Fieldlab. In een Fieldlab wordt intensief samengewerkt met werkveldpartners die laagdrempelig te benaderen zijn. Dit draagt bij aan ontmoeting en kennisontwikkeling. In deze short film worden zes fieldlabs van Fontys in beeld gebracht met achtergrond, de manier waarop de fieldlabs functioneren en de lessen die geleerd worden voor de toekomst.

Tekst: Marieke van de Laar

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.