Nieuwe connecties tijdens Toegepaste Wiskunde Netwerkdag

FOR SOCIETY

Voor meer informatie over het werkveld, een inspirerende stageplek of een interessante afstudeeropdracht moesten studenten Toegepaste Wiskunde en Applied Mathematics op donderdag 10 november op Strijp-S zijn! Toen vond namelijk de jaarlijkse Toegepaste Wiskunde Netwerkdag plaats. Het was een dag vol motiverende presentaties en workshops. En natuurlijk werden er ook veel waardevolle connecties gemaakt!

Netwerkdag in nieuw jasje
De Toegepaste Wiskunde Netwerkdag wordt ieder jaar georganiseerd door een team van studenten onder leiding van een docent. Dit jaar werd de Netwerkdag echter in een nieuw jasje gestoken. Deze vond namelijk voor het eerst buiten Nexus plaats, én voor zowel Nederlandstalige studenten als de internationale studenten van de nieuwe opleiding Applied Mathematics. Het middagprogramma was opgezet voor de eerste- en tweedejaarsstudenten in VR Center Enversed. De derde- en vierdejaarsstudenten werden in de avond welkom geheten in het Ketelhuis. Beide op Strijp-S in Eindhoven.

Inspirerende lezingen, workshops en gesprekken
De Nederlandstalige studenten begonnen de dag met een lezing van docent, auteur en Bron-columnist Rens van der Vorst. De internationale studenten luisterden naar de ervaringen van buitenlandse medewerkers van Dassault Systèmes die voor hun studie of werk naar Nederland verhuisden.

Na de lezing gingen de studenten in groepjes telkens een half uur in gesprek met de vertegenwoordigers van drie van de veertien aanwezige bedrijven. Ook kregen ze een LinkedIn workshop en was er een ronde waarin derde- en vierdejaars studenten Toegepaste Wiskunde hun stage-ervaringen deelden. Na vijf rondes van een half uur werd de middag gezamenlijk weer afgesloten.

Vooral voor de eerstejaars studenten was het natuurlijk best spannend om op deze manier in gesprek te gaan met bedrijven. “Daarom hebben we zo veel mogelijk geprobeerd om gemixte groepen van eerste- en tweedejaars studenten te maken”, vertelt Charlotte Vergouwen-de Rooij. Zij is docente bij Toegepaste Wiskunde en begeleidde het team studenten dat verantwoordelijk was voor de organisatie van de Netwerkdag. “We probeerden er ook voor te zorgen dat er bij elke tafel een docent aanwezig was. Die kon het gesprek gaande houden wanneer de studenten vastliepen.”

Avondprogramma in het Ketelhuis
De docenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven gingen na het middagprogramma op pad naar het Ketelhuis, waar ze genoten van een heerlijk diner. Maar veel tijd om bij te komen van de gesprekken was er niet! Al snel kwamen de derde- en vierdejaars Toegepaste Wiskunde-studenten naar het Ketelhuis. “In het derde en vierde jaar zijn veel studenten overdag bezig met hun minor”, vertelt Charlotte. “Die kunnen niet zomaar een middag wegblijven. Daarom hebben we voor hun een avondprogramma verzorgd.” Tijdens vier ‘speeddaterondes’ gingen zij telkens een kwartier in gesprek met een van de zestien aanwezige bedrijven. De gesprekken waren vaak een op een of een op twee, waardoor de studenten de bedrijven goed leerden kennen.

De Netwerkdag van 2022 was een succes volgens Charlotte. “Alles liep op rolletjes. We dachten veel bezig te moeten zijn met brandjes blussen, maar hoefden alleen op sommige momenten wat bij te sturen.” De vijf studenten van de organisatie hebben ook dit jaar weer een mooie dag neergezet!

Auteur: Inge Joosten

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.