Nieuwe hbo-opleiding Gezondheid in Tilburg

FOR SOCIETY

In september 2023 start in Tilburg een nieuwe opleiding Gezondheid. Meerdere disciplines en regionale partijen werken in deze opleiding samen om een innovatieve gezondheidsprofessional op te leiden die zich richt op regionale gezondheidsvraagstukken, preventie en een efficiënte samenwerking.

Door het aanbieden van deze opleiding wil Fontys samen met haar regionale werkveldpartners, zoals de gemeente Tilburg en GGD, een structurele bijdrage leveren aan een gezondere maatschappij met gelijke kansen op een gezond leven voor iedereen.  

In de nieuwe gezondheidsopleiding wordt op individueel en collectief niveau naar gezondheid gekeken. Er is aandacht voor voeding, leefstijl en beweging, maar ook voor fysieke en mentale gezondheid. Hierbij speelt de inzet van technologie en sociale innovatie een belangrijke rol. Daarnaast leert de gezondheidsprofessional communiceren met de vele partijen die zich richten op gezondheid, welzijn en welbevinden én leert hij/zij bruggen te bouwen tussen de ketens en muren in het brede domein van gezondheid.

Andere ogen
Door met andere ogen naar gezondheid en de huidige organisatie van gezondheid(zorg) te kijken, met meer aandacht voor preventie en leefstijl, kunnen zorgkosten worden verminderd en kan de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt. Afgestudeerden kunnen als gezondheidsprofessional aan de slag bij partners in het brede gezondheidsdomein, gemeentes, GGD, onderwijsinstellingen, bedrijven of kunnen gaan werken als leefstijlcoach.

De opleiding Gezondheid wordt sinds september 2021 aangeboden in Venlo. Fontys is zowel met dit aanbod als met het onderliggende concept uniek in Nederland.

Werkveldpartners gezocht in Tilburg
De opleiding Gezondheid zoekt op dit moment aansluiting bij (lopende) gezondheidsinitiatieven in de regio Tilburg. Per september kunnen onze studenten aan de slag met regionale gezondheidsvraagstukken.  Bekijk de opleidings- en contactinformatie.

Auteur: Ingrid Oonincx

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.