Onderwijs en onderzoek gaan samen bij De Fysioclub

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Dit najaar opende een nieuwe Professionele Werkplaats (PW) voor Fontysstudenten haar deuren bij De Fysioclubs in Nederweert, Mierlo, Deurne en Gemert. Professionals van de fysiotherapiepraktijk en vierdejaars fysiotherapiestudenten van Fontys Paramedisch gaan een jaar lang gezamenlijk aan de slag. Doel: veel van elkaar leren en de studenten dit jaar laten uitgroeien tot beginnende professionals.

In een Professionele Werkplaats (PW), zoals De Fysioclub, leren studenten samen met professionals en docenten werken aan de beste zorg voor de patiënt. “Daarnaast is werken vanuit reflectie van groot belang”, vertelt Alisha van de Waarsenburg, die als fysiotherapeut werkzaam is bij De Fysioclub en deze PW heeft opgezet. Ze is ook docent bij Fontys Paramedisch en vanuit die rol begeleidt ze een dag per week de studenten binnen de PW. “We leggen de nadruk op onderzoek en innovatie in de omgeving waar het voor de studenten allemaal om draait: een authentieke zorgomgeving.”

Jaartraject
De studenten draaien een volledig jaartraject, waarbij zowel de afstudeerstage als het afstudeeronderzoek binnen de fysiotherapiepraktijk plaatsvindt. Als alles volgens plan verloopt, ronden vijf studenten dit jaar hun Fontysopleiding af bij De Fysioclub. Ook het onderwijs vindt plaats op de werkplek. “Zo kunnen we de kwaliteit gezamenlijk naar een hoger niveau tillen”, aldus Alisha. “De Fysioclub en Fontys Paramedisch werken intensief samen. De studenten zijn binnen de hele organisatie te vinden, waarbij ze participeren in de vakgroepen, schoolmomenten hebben binnen de praktijk, meekijken met specialisaties en onderzoek doen op de locaties.”

Intensief samenwerken 
De Fysioclub biedt therapie, training, begeleiding in leefstijl en ergotherapie aan. Het bedrijf heeft een unieke aanpak ontwikkeld, gericht op weer fit worden, weer beter worden en meer balans in je leven. “We werken intensief samen, delen kennis, ervaring en know-how. Juist deze veelzijdige dienstverlening is voor de studenten een ideale leer- en ontwikkelomgeving om in af te studeren”, licht Alisha toe. “Zowel wij als de studenten van Fontys Paramedisch hebben veel zin in dit jaar. We hopen veel van elkaar te gaan leren!”

Student aan het woord
Evelien van Eekelen is een van de studenten die in september aan haar afstudeerstage bij de Fysioclub is begonnen. “Het geeft me veel voldoening om mensen te kunnen helpen als fysiotherapeut en bij te dragen aan de doelen van mijn patiënten. Mijn doel is om patiënten weer met plezier en zonder klachten te laten bewegen. Ik kijk uit naar de aankomende periode bij De Fysioclub en hoop mezelf hier verder te ontwikkelen als beginnend fysiotherapeut.”

Meer weten?
Voor meer informatie over de PW bij Fysioclub kun je terecht bij Alisha Waarsenburg, docent Fysiotherapie en fysiotherapeut bij de Fysioclub. Meer over Professionele Werkplaatsen, lectoraat Professionele Werkplaatsen en hybride leeromgevingen vind je op de website van Fontys Paramedisch. Is een PW ook iets voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Marjon Gevers van Fontys Paramedisch.
 

Auteur: Christel Ruijs

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.