Online college: De impact van artificiële intelligentie op ons dagelijkse leven

FOR SOCIETY

We hebben het misschien niet altijd in de gaten, maar artificiële intelligentie (AI) heeft een grote invloed op ons dagelijkse leven. Het zit in je auto, in je slimme thermostaat, je smartphone en zelfs in je wasmachine. Nieuwe technologieën kunnen ons veel moois brengen, maar kunnen ons ook schaden. Tijdens een online college belichten onderzoekers Erdinç Saçan, Jo-An Kamp en docent Danny Bloks beide kanten van de medaille. Bekijk het online college.

In dit online college leer je wat AI is en krijg je voorbeelden van toepassingen van AI. Ook vertellen Saçan, Kamp en Bloks hoe AI zich verder kan ontwikkelen en waar je rekening mee moet houden. Dit niet vanuit de insteek om vóór of tegen nieuwe ontwikkelingen te zijn, maar wel met de bedoeling je kritisch na te laten denken over wat er allemaal zou kunnen gebeuren met AI, voor nu en in de toekomst.

Erdinç Saçan is docent en onderzoeker bij Fontys Hogeschool ICT en daarnaast practor (onderzoeker) bij ROC Tilburg. Hij is expert in educational technology, inclusieve artificiële intelligente en generatieve AI. Saçan schrijft boeken, blogs en artikelen over actuele technologische ontwikkelingen en het onderwijs.

Jo-An Kamp is docent ICT, onderzoekt de impact van technologie op de maatschappij vanuit het Fontys-lectoraat Moral Design Strategy en stond aan de wieg van de Technology Impact Cycle Toolkit die is ontworpen om mensen na te laten denken en betere beslissingen te laten nemen over de impact en implementatie van technologie.

Danny Bloks is coördinator en docent bij de Fontys AI Community en houdt zich bezig met het opleiden van studenten in artificiële intelligentie. Hij heeft veel ervaring met de impact van technologie, en met name AI, op onze maatschappij. Danny is van mening dat iedereen ervaring met AI zou moeten hebben opgedaan om de impact daarvan op onze professionele en persoonlijke levens te kunnen inschatten en is daarom in 2020 de minor ‘AI for Society’ gestart.

Openbare en online colleges Fontys
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Meer informatie over onze colleges vind je op de website. 

Auteur: Ingrid Oonincx

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.