Ontdek jouw invloed op werkgeluk

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

In een wereld waar gekwalificeerd personeel schaars is, is het binden en boeien van talent van essentieel belang voor elke organisatie. Om deze uitdaging aan te gaan en een positieve impact te verkrijgen op werkgeluk binnen organisaties, introduceren wij de cursus ‘Werkgelukexpert – Implementatie op de werkvloer’. Ellen van Straalen – van Geffen en Paul Luijben, de docenten van deze cursus vertellen: “Ons doel is om professionals te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om werkgeluk op de werkvloer te stimuleren en te implementeren. Spread happiness!”

De unieke combinatie van theoretische diepgang en praktische toepassing maakt deze cursus onderscheidend. Zo vertelt Paul: “Met een combinatie van theoretische modellen, casestudies en werkbezoeken aan inspirerende organisaties zoals Driessen Groep, bieden we een ervaringsgerichte leermethode.” Ellen vult aan: “Vervolgens gaan we de opgedane kennis op een gepaste wijze toepassen binnen de organisatie van de cursist. Een cursist gaat dus met concrete tools en inzichten naar huis.”

Talent en cultuur
“Talent en cultuur spelen een centrale rol tijdens de cursus, want beide spelen een belangrijke rol in de stimulans van werkgeluk. Wanneer je alle belangrijke pijlers te pakken hebt binnen werkgeluk, kun je de echte verandering gaan realiseren binnen een organisatie,” zo legt Paul uit. “De docenten benadrukken de invloed die jij als medewerker of leidinggevende kan uitoefenen op je eigen werkgeluk en dat van een ander. ”

Verschillende invalshoeken
Tijdens de cursus gebruiken we het Handboek Werkgeluk van Onno Hamburger als onze literaire leidraad”, vertelt Ellen. “De reden dat we hiervoor gekozen hebben, is dat het boek geschreven is door meerdere inspirerende auteurs. Dit maakt dat verschillende invalshoeken bijeen gebracht zijn en de lezer daarmee een breed beeld van werkgeluk verkrijgt.”

Laat je inspireren bij Driessen
Op dag 3 van de cursus staat er een werkbezoek op de planning bij Driessen in Helmond. Wij vroegen Paul en Ellen wat cursisten daarvan mogen verwachten: “Als organisatie ademt Driessen Groep werkgeluk. Je merkt dit al als je de human campus betreedt. Bij de bouw en inrichting van de verschillende panden is werkgeluk als uitgangspunt gebruikt. Wij weten zeker dat onze cursisten door dit werkbezoek geïnspireerd raken op manieren waarop je op het niveau van omgeving en cultuur kunt bijdragen aan werkgeluk.”

Unieke samenwerking tussen Ellen en Paul
Ellen en Paul hebben met hun diverse achtergrond en ervaring een dynamische cursuservaring neergezet. Zo vertellen ze: “Onze visie op werkgeluk benadrukt de invloed die zowel medewerkers als leidinggevenden hebben op het vormgeven van een positieve werkomgeving. Wij zorgen samen voor een inspirerende leeromgeving door enerzijds een theoretische basis te geven en dit te koppelen aan concrete voorbeelden uit de praktijk. Daarin ga je onze jarenlange coachende ervaring ook voelen. Wij nodigen je uit om deze uitdaging met ons aan te gaan!”

Meer informatie en inschrijven 
Wil jij een verschil gaan maken in werkgeluk? Schrijf je dan vandaag nog in voor de cursus ‘Werkgelukexpert – Implementatie op de werkvloer’ en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een positieve en productieve werkomgeving. Meer informatie over de cursus vind je hier: https://bit.ly/Cursus-Werkgelukexpert

Auteur: Chantal van de Ven

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.