Ontmoet Loiza Lamers tijdens Fontys Masterclass over diversiteit/inclusiviteit!

FOR SOCIETY

Topmodel Loiza Lamers is op 24 maart in het Parktheater Eindhoven te gast in de eerste editie van Fontys Masterclass (de opvolger van de Denk Groter Debatten). Presentator Marcel van Herpen gaat met Loiza in gesprek over haar carrière, de uitdagingen waar ze als transgender persoon mee te maken heeft en wat we daar als samenleving van zouden kunnen en moeten leren.

Het verhaal van Loiza Lamers verscheen onlangs als boek (Loiza) en in een documentaire op Videoland (altijd al Loiza). Daarin vertelt ze openhartig over de weg die ze heeft afgelegd nadat ze haar ouders op haar zesde levensjaar vertelde dat het lichaam waarin ze was geboren, niet bij haar paste. Ze vertelt over de onvoorwaardelijke liefde en steun die ze van haar omgeving kreeg tijdens haar gendertransitie. Maar ook over de vooroordelen en uitdagingen waar ze nog steeds tegenaan loopt. Bij het grote publiek werd Loiza bekend toen ze in 2015 het achtste seizoen van Hollands Next Top Model won. Ze was daarmee de eerste transgender ter wereld die een dergelijke titel in de wacht sleepte. Daarnaast nam ze twee keer deel aan Expeditie Robinson (2018 en 2021), waarin ze liet zien over een ongelooflijke hoeveelheid doorzettingsvermogen te beschikken.

Fontys Masterclass is de opvolger van de reeks Denk Groter Debatten die Fontys sinds 2012 samen met Omroep Brabant organiseerde. In een ‘college tour-achtige’ setting bespreekt presentator Marcel van Herpen samen met studenten en een gast een maatschappelijk relevant thema.

Aanmelden
De Masterclass met Loiza Lamers vindt plaats op donderdag 24 maart , vanaf 16.00 uur in het Parktheater Eindhoven.  Naast studenten en medewerkers van Fontys zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. De Masterclass maakt deel uit van de Dutch Happiness Week die Fontys, Parktheater Eindhoven en Breda University of Apllied Sciences ieder jaar in maart organiseren. Aanmelden voor de Masterclass met Loiza Lamers kan via deze link.

Fontys helpt!
Wist je al dat Fontys een eigen Pride Community heeft?  Een inclusieve community voor LHBTIQA+ studenten en medewerkers van Fontys en natuurlijk voor iedereen die wil aansluiten Wil je je aanmelden bij Fontys Pride, meewerken of een activiteit organiseren? Kijk dan op Fontys helpt!

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.