Ook Fontys zet de thermostaat lager

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

De landelijke overheid is een campagne gestart waarin ze iedereen, particulieren en bedrijven, oproepen minder gas te gebruiken. De aanleiding voor de overheid is de oorlog in Oekraïne en de afhankelijkheid die wij hebben van het gas uit Rusland. Een van de manieren om minder gas te verbruiken is het verlagen van de binnentemperatuur. Ook Fontys doet mee.

Temperatuur gaat iets omlaag
Het wordt dus iets kouder in onze gebouwen. De komende periode verlagen we de temperatuur in onze gebouwen met 1 tot 2 graden. Gelukkig hebben we te maken met mooi lenteweer.

Bij zowel de panden die rechtstreeks met gas worden verwarmd als de panden die via een warmtepomp worden verwarmd, gaat de thermometer omlaag (van 22 naar 21/20 graden). We doen dit op een aantal manieren. Zo optimaliseren we onze klimaatinstallaties, zetten we alle thermostaten op de juiste stand en starten we met een bewustwordingscampagne voor onze studenten en medewerkers waarin we aangeven hoe zij zelf een steentje bij kunnen dragen.

Wat kun je zelf al doen als je bij Fontys bent?

Doe het licht uit na verlaten van de ruimte.Zet de temperatuur in de ruimte na verhogen van de thermostaat altijd weer terug naar ‘stand ‘1’ of op 20 of 21 graden.Let op dat je bij het verhogen van de temperatuur niet tegelijkertijd een raam open hebt staan.Zorg dat je in alle leslokalen of vergaderruimtes ook de digitale schermen uit zet voordat je de ruimte verlaat.

Fontys op weg naar een duurzame hogeschool
Fontys heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en onderneemt al veel acties om de CO2 footprint te verlagen. Bijvoorbeeld door al haar nieuwe gebouwen gasloos te bouwen en te voorzien van zonnepanelen en wateropvangbassins. Ook ons mobiliteitsbeleid is gericht op duurzame bereikbaarheid door middel van fietst- en OV-stimulering.

 Wil je meer lezen over wat Fontys allemaal doet op het gebied van duurzaamheid? Bekijk ons online ‘verhalen- platform’ www.fontysforsustainability.nl

 

 

 

 

 

Auteur: Judith Tollig

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.