Op naar het volgende Fontys jubileum

FOR SOCIETY

In 2021-2022 vierde Fontys haar 25-jarig bestaan. Een jaar met jubileumactiviteiten voor studenten, alumni, medewerkers en gepensioneerden, kortom de hele Fontysfamilie, met als hoogtepunt het personeelsfeest in de Spoorzone in Tilburg. In de voorbije 25 jaar is Fontys uitgegroeid tot kennisinstelling van betekenis. Doel van de jubileumactiviteiten, nieuw of gelabeld voor deze gelegenheid, is geweest: stil staan bij dit historisch moment maar ook ontmoeten, nieuwsgierigheid prikkelen en inspireren. Een korte terugblik.

 

Back in the Crowd
Op 21 juni 2021 lanceerden we Back in the Crowd. Met deze song blikken we terug op de lastige periode waarin we ons allen bevonden, maar kijken we vooral ook naar de toekomst. 

Gepensioneerden
Onze gepensioneerden hebben mede het fundament gelegd onder het huidige Fontys.  Zo’n 250 gepensioneerde medewerkers waren op 20 oktober aanwezig bij de voor hen georganiseerde jubileumbijeenkomst. in plaats van het jaarlijkse uitstapje, in hotel Van der Valk Eindhoven. 

Jubileumboek 
Op 10 januari werd het jubileumboek 25 jaar Fontys Toen-Nu-Straks door voorzitter Joep Houterman aangeboden aan de eerste Fontysvoorzitter, Norbert Verbraak. Een cadeau van het college van bestuur aan alle medewerkers en gepensioneerden van Fontys. 

Fontys Talks
Samen met alumni maken we het onderwijs van nu en de toekomst. Fontys is trots op haar alumni. Met een serie Fontys Talks lieten alumni zien hoe zij van betekenis zijn voor de wereld om ons heen. 

 

Fontys Future Spot
Onze studenten en onderzoekers werken aan maatschappelijke vraagstukken (van het bedrijfsleven of het onderwijs) waardoor zij de mogelijkheid hebben om nu al een waardevolle bijdrage te leveren aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving. Tijdens het Fontys Future Spot event in Venlo presenteerden studenten de resultaten van hun projecten aan medestudenten en het werkveld. Met dit event tonen we de innovatiekracht en de bijdrages van onze onderzoekers en studenten aan het regionale werkveld. 

Selfierooms
Studenten kregen de mogelijkheid om een unieke beleving op de campus te krijgen door een tijdreis te maken met leuke selfies Verschillende winacties, communicatiecampagnes en social media-uitingen kwamen samen in de selfieroom. Op 4 april werd de eerste selfieroom op de campus Rachelsmolen Eindhoven met een ‘grande opening’ officieel geopend. De selfieroom verhuisde vervolgens naar Venlo, Sittard, Den Bosch . campus Tilburg en beleefde de laatste mogelijkheid om selfies te maken tijdens het personeelsfeest. 

Personeelsfeest 
Op zaterdag 25 juni 2022 kwam er een einde aan de viering van ons 25 jarig jubileum. Een periode waarin we met elkaar stil gestaan hebben bij het verleden, het heden en de toekomst van Fontys. Het personeelsfeest in de Spoorzone in Tilburg was een absoluut hoogtepunt met optredens van o.a. Duncan Laurence, Joe Buck, Flemming en the Originals. Voor de collega’s die er niet bij waren – en dat waren er teveel – of de avond nog eens opnieuw willen beleven is er een aftermovie gemaakt die een aardig sfeerbeeld geeft. 

We kijken terug op een bijzonder jaar en zoals al vaker gezegd: de toekomst begint nu!

Auteur: Jessy Kouwenberg

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.