Optimisme of pessimisme: waarmee komen we verder?

FOR SOCIETY

Als je het nieuws leest, ontstaat al snel het beeld dat het slecht gaat met de wereld. Rasoptimist en evolutionair psycholoog Henk Verhoeven bekijkt de ontwikkelingen graag door een positieve bril. Technofilosoof Rens van de Vorst meent juist dat een pessimistische visie op de wereld verbeteringen in gang zet. In een interessant openbaar college bieden ze je inzichten om je levensvisie aan te scherpen. Dit gratis openbaar college vindt plaats op dinsdag 24 mei in de LocHal in Tilburg. Graag vooraf aanmelden.

Evolutionair psycholoog Henk Verhoeven heeft overtuigend bewijs verzameld dat optimisme een veel logischere en vanzelfsprekendere levenshouding is dan pessimisme. Technofilosoof Rens van de Vorst weet alles over technologie en ziet vooral beren op de weg, want veel mooie dingen die we hebben bereikt zijn volgens hem juist voortgekomen uit angst en pessimisme.

Genoeg gesprekstof voor een nieuw openbaar college van anderhalf uur in de LocHal. We organiseren dit college in samenwerking met de Kennismakerij.

Wie, wat en waar? 
Openbaar college. Dinsdag 24 mei 2022.
Van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop 19.00 uur.
Locatie: LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Toegang gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via dit formulier.

Henk Verhoeven 
Henk Verhoeven (1963) studeerde Arbeids- en organisatiepsychologie aan Tilburg University en werkte nadien als consultant. Momenteel is hij werkzaam als docent Toegepaste Psychologie. In 2013 publiceerde hij ‘Oerganisatie, dat gaat over de evolutie van samenwerking, van mierenhoop tot multinational’ waarin hij verschijnselen als samenwerking, moraal, economie en technologie vanuit een evolutionair perspectief benadert. Hij heeft een YouTube-kanaal over evolutionaire psychologie.

Rens van der Vorst
Rens van der Vorst (1971) is docent en onderzoeker bij Fontys Hogeschool ict, daarnaast is hij ondernemer, columnist en auteur. Als technofilosoof laat hij mensen denken over technologie. Hij is de bedenker van de wereldwijd gebruikte Technology Impact Cycle Tool en schreef de boeken ‘Appen is het nieuwe roken’ en ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ waarin hij de 100 belangrijkste technologische vragen van deze tijd behandelt. 

Fontys for Society
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Meer informatie over onze colleges vind je op de website.

Auteur: Ingrid Oonincx

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.