Peernetwerk bijeenkomsten alumni kunstvakdocentopleidingen

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het Peernetwerk is een netwerk speciaal voor ZZP’ers en kunstvakdocenten in het Tilburgse onderwijs. Zij organiseren zes gratis toegankelijke netwerkbijeenkomsten waarin jij collega´s ontmoet en tools krijgt aangereikt die jou verder helpen bij je ontwikkeling als kunstvakdocent in het onderwijs. ZZ-Peers is een project ​wat mogelijk is gemaakt door een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 

Deze eerste bijeenkomst is gepland op woensdag 20 april (15.00-18.00u):  Krachtvoer! door Wendy Fok.
Jij zit vol met kracht! Leven vanuit kracht en liefde maakt jou een magneet voor alles wat je gelukkig en positief maakt. De juiste mensen en de juiste vragen zullen op je (zakelijke) pad verschijnen. Toch blijken veel mensen hun gedrag aan te passen aan een groep of persoon, zonder zich af te vragen waarom ze dat eigenlijk doen. 
Hoe zit dat bij jou? Vraag jij je wel eens af waarom jij doet wat je doet? En waarom je wellicht verbergt wie je bent?
 

In deze bijeenkomst ga jij ervaren hoe je meer in je kracht kunt staan en hoe je je eigen kwetsbaarheid kunt omarmen. Door verbindend te communiceren, in je eigen spiegel te kijken en een mindview te doen, word je bewuster van je kracht. En die kun je wel gebruiken als je met leerlingen aan de slag gaat, als je (als ZZP-er) een nieuw team binnenstapt of als je in gesprek gaat met een onbekende directeur.
Geen zweverig gedoe, maar rake tools om bewuster te ZIJN, zodat jij prachtige verbindingen aan kunt gaan!

De tweede bijeenkomst is gepland op woensdag 8 juni (15.00-18.30u): Bouw je eigen verhaal! door Judith Vinkenvleugel
Een goed verhaal raakt hoofd en hart. Als jij jouw verhaal helder hebt, kun je dit beter delen met jouw omgeving, zoals potentiële opdrachtgevers. In deze workshop bouw je -letterlijk- in 2,5 uur aan jouw eigen propositie. Wat vind jij belangrijk? Waar sta jij voor? Wat heb je daarvoor nodig? En wat raakt voor jou de kern van jouw werk? 
We gaan aan de slag met LEGO® SERIOUS PLAY®, een innovatieve, experimentele methode die gebruik maakt van creativiteit, verbeeldingskracht en storytelling. De methodiek legt verbinding tussen de hersenen en handen waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Een workshop LEGO® SERIOUS PLAY® zorgt voor veel creativiteit, focus en gedeelde inzichten. We sluiten de bijeenkomst af met een korte pitch van jullie verhalen. En wellicht vind je inspiratie in de verhalen van de andere deelnemers!
“Je kunt meer leren over een persoon in een uur spelen, dan je kunt tijdens een leven lang praten” – Plato

Jij bepaalt de input voor de volgende vier bijeenkomsten
De overige vier netwerkbijeenkomsten worden ontwikkeld op basis van de input verkregen uit het Peernetwerk. Geef jouw input door het invullen van deze korte vragenlijst.​

Inschrijven (gratis) voor één of meerdere bijeenkomsten
Stuur een mail naar Factorium Cultuurmakers, ZZ-Peers: zzpeers@factorium.nl
Vermeld duidelijk jouw naam, telefoonnummer, waar je werkt in Tilburg en de datum of data van de bijeenkomsten die je bij wilt wonen.

Factorium Cultuurmakers organiseert de eerste inspirerende netwerkbijeenkomst in het kader van ZZ-Peers bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Je bent van harte welkom!

Auteur: Mariëlle Hulshoff 
 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.