Praat mee over studentenwelzijn en studievertragingen

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Corona lijkt al even geleden, maar het onderwijs merkt nog steeds de gevolgen ervan. Met de zogenoemde coronagelden bood én biedt Fontys hulp. Studenten verdienen volwaardig onderwijs en een goede toekomst, ondanks corona. Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) helpt studievertragingen te voorkomen, in te halen en het onderwijs te verbeteren. Hiervoor krijgt Fontys een bijdrage van ongeveer 95 miljoen euro van het kabinet. Fontys heeft hiervoor meerjarige NPO-plannen opgesteld. Meer info over NPO bij fontys: www.fontys.nl/npo. 

Ben jij geïnteresseerd hoe Fontys invulling geeft aan dit financiële steunpakket van het kabinet, en wil je meepraten, meedenken en invloed uitoefenen op de voortgang en uitvoering van de meerjarige NPO plannen? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan het NPO-studentenpanel.  Deelname is van toegevoegde waarde voor je competenties en je CV en je ontvangt voor je deelname een vergoeding.

Wat verwachten wij van je rol in het NPO-studentenpanel?
De mening en het perspectief van onze studenten is voor ons heel waardevol. We organiseren drie keer per jaar een bijeenkomst. Hier vragen we je mee te praten en mee te denken over de voortgang en uitvoering van de meerjarige NPO-plannen van Fontys om studievertragingen te voorkomen, in te halen en studentenwelzijn te verbeteren als gevolg van de coronapandemie. Van jou vernemen wij graag wat er speelt en leeft bij de studenten over deze onderwerpen.

Hoe werkt het?
Voor iedere bijeenkomst sturen we je de agenda met onderwerpen en/of vraagstukken waarover we je willen bijpraten en je mening over willen vernemen. Ieder overleg kost je twee tot tweeënhalf uur, inclusief voorbereiding. Er vinden drie bijeenkomsten plaats in 2024; het eerstvolgende overleg staat in februari op de planning. Het programma NPO loopt tot eind 2024, de voorkeur gaat naar studenten die de volledige looptijd van het programma bij het NPO-studentenpanel kunnen aansluiten. Voor deelname aan het NPO-studentenpanel krijg je een vergoeding van € 12,50 per uur.

Meld je aan voor het NPO-studentenpanel
Wil jij je aanmelden voor het NPO-studentenpanel? We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 30 november. Stuur een mailtje aan NPO@fontys.nl en zet hierin:

Je naamJe opleidingJe leerjaarWaarom jij wil deelnemen aan het NPO-studentenpanel

 We zien je aanmelding graag tegemoet!

Auteur: Nancy van Amstel

 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.