Proefstuderen bij een bedrijf

FOR SOCIETY

Hoe realistisch wil je het hebben? Fontys biedt voor de opleiding Technische Bedrijfskunde studiekiezers dé kans om uit te zoeken of Technische Bedrijfskunde bij ze past. Niet (alleen) door een Meeloopdag of een Proefcollege, maar door samen met andere mogelijke toekomstige studenten op bedrijfsbezoek te gaan. Want wie kan er nu beter vertellen wat je met de opleiding Technische Bedrijfskunde kan gaan doen, dan een Technisch Bedrijfskundige zelf? Fontys hoopt hiermee de studiekiezers alvast een blik te geven in hun toekomst om zo te ontdekken of dit beroepsbeeld bij hen past. Niet door het te vertellen, maar juist door het te laten ervaren. 

Tijdens deze speciale Meeloopdag krijgen studenten geen verkoopverhaal te horen van een HR Manager of recruiter, maar spreken ze met een professional uit het vakgebied waarvoor ze studeren. Zo krijgen ze een echt en realistisch beeld van het werkveld.

Uit ervaring weten wij dat studenten een Meeloopdag bij een bedrijf als zeer leerzaam en interessant ervaren. Daarom heeft Fontys al een aantal jaar een samenwerkingscontract met Blue-Merge (voorheen Bedrijvenmeeloopdag).  Oprichter Koen van Steensel ervaarde tijdens zijn eigen studietijd bij Fontys Werktuigbouwkunde, dat meer samenwerking met het werkveld wenselijk was. Om die reden startte hij in 2016 met Bedrijvenmeeloopdag. Het bedrijf focust zich op het aanbieden van steeds meer activiteiten om het onderwijs en werkveld te laten samenwerken. Ondertussen werken zij samen met VO, mbo én hbo en bijna 1500 bedrijven.

Fontys heeft onderzocht dat mogelijke nieuwe studenten het beste een keuze kunnen maken door ze een realistische ervaring aan te bieden. Dit doen ze al door het organiseren van Proefstudeer- en Meeloopdagen, maar nu dus ook door in gesprek te gaan met een professional uit het werkveld van de opleiding en dan ook nog eens bij het bedrijf zelf. Potentials gaan met een groepje van maximaal 15 studenten onder begeleiding van Fontys op bezoek. Ze krijgen een rondleiding, gaan in gesprek met een professional en krijgen een presentatie over het vak. Hoe kan je dag er nou uit zien wanneer je de opleiding hebt afgerond, aan wat voor werkzaamheden kun je denken en hoe ziet dat er dan uit? 

De eerste potentials gaan op 21 februari mee naar Circet in Waalre en op 25 maart naar de DAF. 
Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Muriel Keuning-Scheffers op muriel.keuning@fontys.nl

 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.