Purple 2023 staat voor de deur

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Eerstejaars Fontysstudenten gaan van 21 tot en met 25 augustus de Purple introductieweek in. Purple 2023 wordt georganiseerd door Fontys Hogeschool en de introductiecommissies van opleidingen.

In september start het nieuwe collegejaar 2023-2024. Voor de aankomende eerstejaarsstudenten is de eerste onderwijsactiviteit de Purple introductieweek. Tijdens deze week staat kennismaken centraal. Kennismaken met klasgenoten, met de opleiding, met de stad waar ze gaan studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. Ook dit jaar is de Purple introductieweek weer net zo mooi en fantastisch als ieder jaar. Een week vol sport, spel, campus tours, stadsprogramma’s, BBQen, kamperen, feesten en gezelligheid. Alles om de nieuwe studenten een warm welkom te geven en te verwelkomen in de Fontyscommunity.

Maandag en dinsdag – Opleidingsdagen

Op maandag verzamelen de eerste introductiecommissies en intro-ouders zich op de Purple pop-up campings in Eindhoven en Goirle. De eerste opleidingen checken op in op de camping op maandag. Hier slapen de studenten in eigen of legertenten en zijn alle voorzieningen aanwezig om er een fijne week van te maken: van sanitaire voorzieningen tot catering. Maandag en dinsdag staat in het teken van het programma van de opleiding. De ene opleiding doet een campustour bij Fontys locatie Stappegoor waar een andere opleiding een sportdag heeft op eigen locatie. Op de eerste dagen maken studenten kennis met elkaar, maar ook met de intro-ouders, studievereniging(en), studentenvereniging(en), decanen en docenten.

Woensdag – De stad in

Gedurende de woensdag komen deelnemers naar de stad voor de StadsBBQ in Eindhoven en Tilburg. Hier is ruimte voor een hapje, drankje, dansje en vooral kennismaken met de hele Fontyscommunity in dezelfde stad. Op het BBQ-plein zijn studentenverenigingen en sportverenigingen aanwezig om studenten in contact te brengen met de organisaties in de omgeving. Studenten kunnen zo ontdekken of ze willen aansluiten bij een club of vereniging op het gebied van bijvoorbeeld sport of politiek. Daarnaast is er ook een informatiestand van Fontys met meer informatie over o.a. Goede Start en Pride.

Donderdag – Purple Festival

We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival op donderdag 24 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur, in het Leijpark in Tilburg. Hier komt de gehele Fontyscommunity samen. Deelnemers uit alle steden van alle introductieprogramma’s komen samen naar het Purple Festival en genieten de hele dag van de artiesten en activiteiten die verspreid zijn over de verschillende podia. Zo sluiten onze studenten de introductieweek in stijl af met een feestje waar ze het met hun nieuwe vrienden, studiegenoten en leraren nog lang over gaat hebben. De heen- en terugreis is met de bus, het OV of de fiets geregeld.

Vrijdag – Uitchecken en uitzwaaien

In de loop van vrijdagochtend is het tijd om de spullen weer in te pakken en de Purple pop-up campings te verlaten. De studenten gaan moe en voldaan naar huis na een week vol mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen. De check-out is op tijd, zodat de studenten lekker thuis bij kunnen slapen om vervolgens op maandag 4 september fris en fruitig het studiejaar te beginnen.

Vrijdag Welcome Party campus Rachelsmolen en Stappegoor

De Purple vrijdag wordt afgesloten met de internationale studenten. Op campus Rachelsmolen en Stappegoor is een laagdrempelige BBQ. Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een ‘Warm Welkom’ @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar er zijn ook diverse partijen aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving. Ook meerderejaarsstudenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale studenten zijn aanwezig wat zorgt voor meer verbinding in de groep internationale studenten binnen Fontys op de lesplaatsen Eindhoven en Tilburg.

Purple Team

De Purple introductieweek wordt georganiseerd door onderwijsinstelling Fontys in samenwerking met evenementenbureau Montopinto. Mocht je vragen hebben na aanleiding van dit bericht, kan je het Purple Team bereiken op purple@fontys.nl of kijk op de website van Purple

Tekst: Mandy van Baardwijk

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.