Ralph van Disseldorp directeur Economie en Communicatie

FOR SOCIETY

Het college van bestuur van Fontys heeft Ralph van Disseldorp (48) benoemd tot directeur van Fontys Economie en Communicatie (FEC). Ralph treedt per 1 januari in dienst als opvolger van Ronald Philipsen die directeur van de dienst Marketing en Communicatie is geworden. FEC heeft een tweehoofdige directie; Van Disseldorp zal het instituut gaan leiden samen met Anja Klomps, die sinds januari 2019 aan het roer staat.

Ralph van Disseldorp is een ervaren professional op het gebied van organisatieontwikkeling en communicatie. Momenteel is hij hoofd communicatie bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Eerder was hij onder meer directeur marketing en communicatie bij UMC Utrecht en bekleedde hij marketing- en communicatiefuncties bij de Reputatiegroep, Máxima Medisch Centrum en Organon NV. Ralph rondde in 1997 een bedrijfskundige master af aan de Universiteit Maastricht.

‘Mijn nieuwe positie bij FEC sluit vakinhoudelijk op een mooie manier aan bij de kennis en ervaring die ik in mijn loopbaan heb opgedaan, zowel in non-profit organisaties als in het bedrijfsleven’, aldus Ralph. ‘Bovendien is Fontys een mooie werkgever: ik onderschrijf de koers en ambities van Fontys zoals beschreven in Fontys for society helemaal. Onderzoek en onderwijs moeten écht bijdragen aan de maatschappelijke vraagstukken van deze turbulente tijd. Om dat te realiseren hebben we elkaar nodig. Ik ga me dan ook richten op het maken van stevige onderlinge verbindingen – intern en uiteraard ook met externe belanghebbenden. Een stevige en aantrekkelijke positionering als één instituut is voor Fontys Economie en Communicatie belangrijk. Ik kijk er erg naar uit om hieraan te gaan werken met studenten, collega’s en externe partijen.’

Het college van bestuur is verheugd met de benoeming. ‘Met Ralph is de directie van FEC weer compleet’, aldus Arian Steenbruggen, lid college van bestuur. ‘Ralph heeft niet alleen veel ervaring in leidinggevende functies maar ook een bewezen track record in het werkveld, en specifiek ook in onze regio. We zijn ervan overtuigd dat FEC bij hem – natuurlijk in samenwerking met collega-directeur Anja Klomps – in goede handen is.’ Het college van bestuur wenst Ralph van Disseldorp veel succes in zijn nieuwe functie.

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.