Regio Business en Economische Hogeschool Tilburg beklinken samenwerking

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Regio Business en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT) worden officieel partners. Het convenant waarmee ze voor meerdere jaren het partnerschap met elkaar aangaan, werd op 21 februari door beide partijen getekend.  

Middels de samenwerkingsovereenkomst ontstaat een wederkerige relatie tussen de Brabanste Business Community en de hogeschool die op verschillende manieren wordt ingevuld. De aankomende drie jaar stelt Regio Business meewerkplekken beschikbaar voor studenten Commerciële Economie die vanaf hun eerste jaar in de praktijk werken aan marketing- en salesvraagstukken. Dit doen ze door deels mee te werken binnen een bedrijf en tegelijkertijd hun theoretische kennis te ontwikkelen. Het aantal dagen in de praktijk vergroot gedurende hun studie. Ook gaan eerstejaarsstudenten aan de slag met de organisatie van een carrière-evenement voor de leden van Regio Business waar zij met jong talent in contact kunnen komen.   

Daniella Vrijhof, docent aan de opleiding Commerciële Economie over het belang van samenwerking met bedrijfsleven: “Een sterke verbinding met het Brabantse bedrijfsleven zorgt ervoor dat er samenwerking kan worden gezocht op inhoud en interesses van de student. Van bedrijfsbegeleiders hoor ik vaak terug dat ze het prettig vinden dat studenten deels vanuit school en deels vanuit kantoor werken aan de marketing- en verkoopvraagstukken. Dat zorgt voor meer scherpte en betrokkenheid.”  

Meerwaarde voor elkaar 
Ondernemende mensen met elkaar in contact brengen, de verbindende rol aannemen, is core business van Regio Business. Daarnaast inspireert en profileert Regio Business haar leden met flinke energie en vooruitstrevendheid. Voor de Fontysstudenten past dat als een jas. Met de kennis en expertise van de opleidingen én met hun frisse ideeën zijn studenten van enorme meerwaarde voor het werkveld. Als student en young professional leer je niet alleen door samen te werken met medestudenten of van de docenten, maar juist ook van gedreven professionals uit het werkveld. Voor FEHT is Regio Business een partner die niet mag ontbreken in ons unieke netwerk.  In de overeenkomst is ook afgesproken dat er vanuit FEHT twee keer per jaar een meewerkplek wordt ingevuld door een stagiair, er gastcolleges op relevante thema’s worden verzorgd door Regio Business en een adviesrol wordt vervuld in de werkveldcommissie van FEHT. 

Auteur: Sjoukje van der Haring

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.