René Bosma nieuwe directeur Fontys Academy of the Arts

FOR SOCIETY

Het college van bestuur van Fontys heeft René Bosma benoemd tot directeur van Fontys Academy of the Arts (FAA). René treedt per 1 april 2024 in dienst als opvolger van Karen Neervoort, die per die datum met pensioen gaat.  

René Bosma (53) is sinds 2022 directeur Creative Innovation bij Avans Hogeschool. Daarvoor was hij gedurende 22 jaar in verschillende functies werkzaam bij St Joost School of Art & Design, ook onderdeel van Avans. De laatste jaren (sinds 2019) was hij daar directeur, daarvoor acht jaar adjunct-directeur en daarvoor een aantal jaren studieleider. René is opgeleid als kunstenaar; in 1997 rondde hij de master Computergraphics and New Media af aan Minerva Academie Groningen.

Over zijn overstap naar Fontys Academy of Arts zegt hij: ‘Kunst verbindt, biedt schoonheid, troost en nieuwe perspectieven. Studenten aan een kunstacademie laten dat dagelijks zien in de werken die ze maken. Die unieke kracht van kunst en de betekenis van kunstonderwijs voor de samenleving zijn van blijvende waarde en verdienen volwaardige erkenning. Daar sta ik voor. Ik kijk er dan ook naar uit om kennis te maken met de mensen die het kunstonderwijs en onderzoek van Fontys dagelijks met elkaar maken en ben oprecht nieuwsgierig naar hun drijfveren en inhoudelijke visies. Als we elkaar beter kennen, kunnen we ook samen antwoorden vinden op de vraagstukken en opgaven waar Fontys Academy of the Arts voor staat.’

Het college van bestuur is blij dat deze ‘ervaren directeur’ de leiding over FAA op zich neemt. ‘René is gepokt en gemazeld binnen het hoger beroepsonderwijs; hij geeft al sinds 2011 leiding binnen Avans’, aldus Fontysbestuursvoorzitter Joep Houterman. ‘Daarnaast is hij zelf opgeleid als kunstenaar en is hij in vele nevenfuncties nog volop actief in de wereld van kunst en cultuur. Dat maakt hem in onze ogen uitermate geschikt om onze opleidingen op het gebied van de kunsten door te ontwikkelen. Daarbij wensen wij René vanzelfsprekend veel succes.’

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.