Ronald Philipsen, directeur Marketing, Communicatie en PR, verlaat Fontys

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Per 16 september 2024 neemt Ronald Philipsen afscheid als directeur van Fontys Marketing, Communicatie en PR (MC&P). Ronald treedt vanaf 1 oktober in dienst bij Avans Hogeschool als directeur van de academie Creative Innovation, een combinatie van communicatie, innovatie en kunstopleidingen.

Ronald werkt sinds juni 2015 bij Fontys. Hij begon als directeur van FHMM (Marketing Management), waarna hij vanaf januari 2019 met Anja Klomps de fusie begeleidde naar Fontys Economie en Communicatie (FEC). Sinds twee jaar is hij directeur MC&P én programmadirecteur LLO (leven lang ontwikkelen).

‘Ik verlaat Fontys met een heel positief gevoel’, stelt Ronald Philipsen. ‘Ik heb negen mooie jaren gehad en de kans gekregen om de organisatie in de volle breedte te leren kennen. Samen werken aan de ontwikkeling van (jonge) mensen, echte maatschappelijke impact maken met onderwijs en onderzoek, dat drijft me. Die kans krijg ik nu ook bij Avans, waar een uitdaging ligt om met collega’s te bouwen aan een nog relatief nieuwe academie met mooie creatieve opleidingen. Ik heb in mijn periode bij Fontys veel collega’s mogen leren kennen; ik dank jullie allemaal heel hartelijk voor de fijne samenwerking.’  

Namens het college van bestuur dankt Frans Möhring Ronald voor zijn jarenlange inzet. ‘Ronald heeft in de voorbije jaren leiding gegeven aan instituten, een dienst én aan een Fontysbreed strategisch programma. Dat is een tamelijk unieke combinatie; feitelijk is Ronald daarmee de belichaming van de steeds verdergaande horizontale samenwerking binnen Fontys. In al die verschillende rollen heeft hij veel voor Fontys betekend. Uiteraard wens ik Ronald – mede namens mijn cvb-collega’s Joep en Arian – veel succes in zijn nieuwe werkomgeving bij Avans.’

Het college van bestuur heeft besloten dat Teun Slot, lid van het MT van MC&P, vanaf 1 september de leiding overneemt totdat de vacature definitief ingevuld is. Anne de Bonth, programmamanager LLO, had al de dagelijkse leiding over het programma en zal vanaf 1 september rechtstreeks aan het college van bestuur rapporteren.  

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.