Sabine Gabriël nieuwe directeur Juridische Hogeschool

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het bestuur van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys (JHS) heeft Sabine Gabriël-Breukers benoemd als directeur van de JHS. Sabine zal op 15 mei 2023 starten in haar nieuwe functie. Ze is de opvolgster van Joris Fiers die de JHS per 1 maart 2023 verliet.

Momenteel is Sabine werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, als programmamanager versterking bodemstelsel. Ze werkt sinds 2020 bij dit ministerie. De jaren daarvoor werkte ze in een aantal verschillende functies bij Tilburg University. Gedurende 17 jaar (verdeeld over twee periodes) was ze verbonden aan de Tilburg Law School – onder meer als promovenda, als docent/onderzoeker, als bestuurssecretaris en onderwijscoördinator. Momenteel is Sabine ook voorzitter van de Faculty Council van de Tilburg Law School. In 2000 rondde Sabine haar studie rechtsgeleerdheid af aan Tilburg University (toen: Universiteit van Tilburg).

Sabine kijkt ernaar uit om te beginnen bij de JHS. ‘Ik verheug me erop om weer terug te keren naar een juridische onderwijsomgeving en om samen met de studenten en medewerkers van de Juridische Hogeschool te werken aan de kwaliteit van het onderwijs, het studieplezier van de studenten en het werkplezier van de medewerkers. Ik wil daarbij de verbinding leggen met de buitenwereld en ervoor zorgen dat de studenten goed worden voorbereid op de juridische en maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Er ligt een stevige opgave, maar ik zie ernaar uit om die samen met mijn nieuwe collega’s op te pakken!’

Het bestuur van de JHS is verheugd met de benoeming van Sabine Gabriël-Breukers. ‘Sabine is opgeleid als jurist en heeft jarenlange ervaring in het hoger onderwijs en meer specifiek binnen het juridisch vakgebied’, aldus Sarah Wilton, lid van het bestuur van JHS en lid van het college van bestuur van Avans Hogeschool. ‘Ze heeft daarnaast veel ervaring met onderzoek en onderwijs én als leidinggevende binnen een kennisinstelling. Wij zijn ervan overtuigd dat de JHS bij Sabine in goede handen is.’ Het college van bestuur van Fontys Hogeschool wenst Sabine veel succes in haar nieuwe rol.    

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project
Lectorale Rede – Groot verschil door klein te doen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.