Samen werken aan de stad Eindhoven

FOR SOCIETY

Hoe ziet de toekomst van de stad Eindhoven eruit? Wat kunnen studenten hieraan bijdragen? Op vrijdag 17 juni laten studenten van verschillende opleidingen van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie zien wat zij dit schooljaar ontwikkeld hebben om Eindhoven toekomstproof te maken.

De stad Eindhoven centraal
Tijdens deze middag tonen ruim 150 studenten hun projecten en laten ze zien wat hun blik op Eindhoven is. Denk aan de maatschappelijke thema’s vergroening, sociale cohesie, placemaking, maar ook concrete gebieden zoals de Kruisstraat en KnoopXL. 

Afwisselend programma
Tijdens verschillende 20 minuten-challenges kunnen studenten aan de slag met vraagstukken rondom de transformatie van de stad. Dat doen ze samen met coaches, docenten en het werkveld, net als in een hybride leeromgeving. Tijdens keynotes van onder meer lector Cees-Jan Pen gaan we dieper in op de inhoud. Op het prikbord kunnen studenten diverse stage- en afstudeeropdrachten vinden rond het thema veerkrachtige steden. En tijdens de borrel is er een meet & greet moment tussen studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners. 

Be there!
Interesse? Je bent van harte welkom op vrijdag 17 juni van 13.30-17.00u in de aula van Fontys Rachelsmolen, R5. Wel graag even aanmelden via deze link.

Programma

13.30u Opening13.30-16.00u Doorlopende exposities14.15u Keynote Veerkrachtige Steden & Onderwijs, van Yolanda Lentz en Pauline Scheepers14.30u Challenge ronde 1 (KnoopXL of Landgoed De Wielewaal)15.00u Keynote Veerkrachtige Steden & Onderzoek, van lector Cees-Jan Pen, Marieke Wenneker en Niels van Maaren15.15u Challenge ronde 2 (KnoopXL of Landgoed De Wielewaal)16.00u Netwerkborrel

 

auteur Michelle Breemans

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.