Samenwerking InnovatieHub Veerkrachtige Steden met gemeenten

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Studenten van de Fontys InnovatieHub Veerkrachtige Steden presenteerden deze week hun Placemaking plannen voor het Stationskwartier voor de Gemeente Helmond en voor Knoop XL en de Beatrixhaven voor de Gemeente Eindhoven. Het event vond plaats bij de Philips Fruittuin in Eindhoven.  

Gedurende het afgelopen halfjaar hebben de studenten van de InnovatieHub hard gewerkt aan verschillende projecten. Daarnaast maakten de afstudeerders van de hub van deze gelegenheid gebruik om hun eigen onderzoek te presenteren. Het was een geweldige kans voor zowel de stagiaires als de afstudeerders om hun kennis en vaardigheden te tonen.

De studenten die gewerkt hebben aan het stationskwartier van Helmond zijn trots op de realisatie van een nieuwe, snellere en veiligere route naar het centrum van Helmond. Er zijn twee concepten ontwikkeld met tegels die de route van het station en naar het centrum ondersteunen. De studenten hopen dat de tegels daadwerkelijk worden aangelegd en dat de volgende lichting zich richt op het vergroenen van het Stationskwartier.

Daarnaast hebben drie studenten een innovatief concept ontwikkeld voor de Beatrixhaven, waar bezoekers op het event met een VR bril het concept hebben kunnen bekijken. De studenten hebben zich gericht op een financieel en visueel plan om de Beatrixhaven een nieuw gezicht te geven. Het concept is zelfs al opgepakt door een ondernemer en dat plan zou binnenkort zelfs al gerealiseerd kunnen worden.

Ten slotte hebben een aantal studenten zich beziggehouden met een placemaking project voor KnoopXL in het centrum van Eindhoven, waarbij geluk centraal stond. Uit onderzoek van een van de afstudeerders is gebleken dat de kleur blauw een veilig gevoel geeft. Op basis van deze kennis hebben de studenten een challenge van gemaakt en toegepast door verlichting op een bankje in het centrum te plaatsen. Voorbijgangers waren onder de indruk en gaven aan dat ze zich direct veiliger voelden en het rustgevend was.

Floris, een van de studenten die stage liep, benadrukte dat deze stage de mogelijkheid bood om zijn eigen visie te ontwikkelen en onafhankelijk te zijn. Het was een prachtige kans om te groeien en te leren. Kwartiermaker van Stationsgebied Helmond Sandra Poelman geeft aan; “Het was bijzonder leerzaam én leuk om vanuit beide gemeenten met de studenten en docenten samen te werken, met broedplaats De Kluis in Helmond als uitvalbasis. Mooi om te zien wat er in vijf maanden tijd opgebouwd is. Dikke complimenten voor de studenten en hun coaches!”

In september start er weer een nieuwe groep studenten. Als je daarin geïnteresseerd bent als minor-, afstudeer- of meewerkstage student, meld je dan aan bij Yolanda Lentz (y.lentz@fontys.nl), coördinator van de InnovatieHub Veerkrachtige Steden. Wil je meer weten over de InnovatieHubs, klik hier dan.

 Auteur: student Communicatie

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.