Samenwerking tussen Summa Automotive en Fontys Hogeschool

FOR SOCIETY

Afgelopen week was de aftrap van een mooie samenwerking tussen Summa Automotive en Fontys Hogeschool, waarbij van laatstgenoemde met name de opleidingen Automotive & Mobility Management en Automotive Engineering centraal staan. Er zijn 24 studenten gestart met een project bij Fontys, waar ze gaan ervaren hoe het is om op het hbo te studeren. 

Er is vaak een onterecht beeld bij mbo-studenten dat een hbo-opleiding te hoog gegrepen is, terwijl dat in de praktijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Fontys wil laten zien dat het hbo meer is dan een lastig vak als wiskunde. Summa vindt het belangrijk dat studenten zich realiseren dat ze een keuze hebben na hun opleiding; werken of studeren. 
Beide is goed, maar dan wel gebaseerd op de juiste informatie en ervaring. Vanuit die gedachte zijn de heer Akkerman, directeur van Summa Automotive en Muriël Keuning van Fontys Technische Bedrijfskunde vorig jaar samen het gesprek aangegaan. De samenwerking is een mooi voorbeeld van het convenant dat al eerder is getekend door Summa en Fontys. In eerste instantie starten de tweedejaars Summa-studenten van de richting Manager Mobiliteitsbranche bij de variant Automotive & Mobility Management van Technische Bedrijfskunde aan de Fontys. In februari starten de technische studenten bij de opleiding Automotive Engineering. 

Dit jaar wordt gebruikt als pilot, met als doel om uiteindelijk een project te starten waarbij het mbo en het hbo vanuit alle richtingen samen aan een project werken. Maurice Toepoel, docent Pedagogisch Technische Hogeschool, geeft aan dat de studenten na de eerste dag meer dan tevreden en blij waren! Ook de andere betrokken docenten Marjolein Bekkema (Summa) en Jacques van Dijk (Fontys) zijn erg enthousiast! Op een positief vervolg!

Auteur: Muriël Keuning

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.