SDG HBO Challenge – aanmelden t/m 31 januari

FOR SOCIETY

Na een succesvolle editie in 2021 van de SDG HBO Challenge voor studenten van Fontys Venlo heeft het cvb besloten dit jaar alle Fontysstudenten de kans  te bieden om zich aan te melden voor dit event, waarbij studenten werken aan een challenge vanuit een bedrijf gelinkt aan de Sustainable Development Goals (SDGs).

SDG HBO Challenge
De SDG HBO Challenge is een event waarbij studenten van 10 hogescholen (inclusief Fontys) in multidisciplinaire teams gaan werken aan een challenge vanuit een Nederlandse organisatie. De challenges zijn zo ontworpen dat de oplossingen moeten bijdragen aan het behalen van de SDGs.

Organisaties die dit jaar meedoen zijn o.a. het ministerie Sociale Zaken & Werkgelegenheid en VGZ. Er is een jury die bestaat uit mensen die zich op nationaal niveau bezighouden met de SDGs (Sandra Pellegrom, Coördinator SDG Nederland, is het hoofd van de jury). Zij zullen bepalen welk team uiteindelijk wint.

De SDG HBO Challenge is één van de projecten die de SDG HBO Coalitie, waar Fontys deel van uitmaakt, samen met Soapbox (organisator en Impact Hub Amsterdam) hebben ontwikkeld.

Zeeman
Een voorbeeld van vorig jaar is een project met Zeeman. Zeeman zocht een partner die kon helpen om de Corporate Social Responsibility (CSR) te verbeteren en zichtbaarder te maken. Dit resulteerde in een samenwerking met de Wereldwinkels in Nederland. Betaalbare, duurzame producten van Zeeman kregen een QR code met daarachter een verhaal over het product. Niet het winnende team, maar wel een mooi project. Klik deze link voor het complete verhaal en meer inspiratie.

Aanmelden
Studenten kunnen zich aanmelden voor de SDG HBO Challenge t/m 31 januari via deze link. Er zijn 15 plekken beschikbaar. Bij meer aanmeldingen worden selectiegesprekken gevoerd. Studenten die niet aan een challenge gekoppeld worden, kunnen meedenken over innovatieve manieren om SDGs in het onderwijs te integreren. Alle aangemelde studenten krijgen toegang tot delen van het event (o.a. de finale) dat plaatsvindt in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam.

Last but not least: deel dit bericht vooral met je mede-studenten!
English students: read this article

Contact
Elke van der Valk

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.