Spetterende opening voor de nieuwe gebouwen op campus Rachelsmolen

FOR SOCIETY

Donderdag 7 maart was het zover. De officiële opening van de nieuwe onderwijsgebouwen op Campus Rachelsmolen, een mijlpaal in het grootschalige huisvestingsprogramma ‘Fontys Bouwt aan jouw Toekomst.’ Het sluitstuk van de vernieuwing van campus Rachelsmolen en de start naar een sticky (community) campus voor de stad en regio Eindhoven.

Het openingsevent was een groot spektakel en succes. Met enthousiaste docenten, medewerkers en onze eigen studenten van de vijf verhuizende instituten (Kind en Educatie, Pedagogiek, Sociale Studies, Mens en Gezondheid en Paramedisch). En uiteraard met zang en dans door de studenten van de Fontys Academy of the Arts in Tilburg.

Burgemeester van Eindhoven, Jeroen Dijsselbloem, legde samen met Fontys-bestuursvoorzitter Joep Houterman een gedenksteen om dit bijzondere moment te markeren.

De gebouwen, R11, R12 en R13, zijn de nieuwe aanwinst van de campus. Een open campus zonder hekken waar studenten, medewerkers, het werkveld en de regio elkaar ontmoeten en werken aan maatschappelijke vraagstukken. Voor de Fontys society. En duurzaamheid staat centraal. Met gasloze gebouwen, warmte- en koudeopslag, regenwaterinfiltratie en 1.000 zonnepanelen. De bestaande campus Rachelsmolen transformeert naar een inspirerende groene omgeving, met het centrale stadsplein als kloppend hart.

Joep Houterman deelde zijn trots op de vernieuwde campus: “Fontys staat middenin de samenleving en wil bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. We kunnen deze ambities alleen maar realiseren in samenwerking met anderen. Onze nieuwe campus onderstreept dit, doordat we nu ook letterlijk verbonden zijn met de wereld om ons heen. Goed voor onze studenten, goed voor het werkveld en goed voor de samenleving. Daarnaast zijn het natuurlijk gewoon mooie en eigentijdse gebouwen waar het goed studeren en werken is.”

Even meegenieten? Bekijk hier de foto’s. Een aftermovie volgt nog.

 

Auteur: Dienst Huisvesting en Facilitaire Zaken

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.