Startdag master Educational Needs

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Studiejaar 2023-2024 is begonnen, ook voor de onderwijsprofessionals die gaan starten met een master. Op zaterdag 2 september kwamen de nieuwe studenten van de master Educational Needs bij elkaar om het studiejaar gezamenlijk af te trappen. De opleiding heeft maar liefst acht lesplaatsen en er kwamen zo’n 300 studenten vanuit alle lesplaatsen naar Tilburg voor deze startdag.

Afstudeerrichtingen
In de master Educational Needs kunnen studenten afstuderen op Leren, Gedrag of Begeleiden. Daarnaast kunnen ze ervoor kiezen om zich extra te verdiepen in  bijvoorbeeld hoogbegaafdheid, motoriek, leiderschap of het jonge kind. Tijdens de startdag werden studenten geïnformeerd over de visie en verwachtingen van de opleiding, om goed voorbereid van start te gaan. Daarnaast was er gelegenheid om nieuwe studiegenoten, studentcoaches en docenten te ontmoeten.

Generieke en specifieke kennisbasis
Het programma startte in de Pathé bioscoop in Tilburg, waar medewerkers en studenten op het witte doek te zien waren. Zij vertelden over hun visie op Educational Needs, en gingen in op het belang van het onderzoekend vermogen van onderwijsprofessionals. De opleiding bestaat uit een generiek en specifiek deel (gericht op de afstudeerrichting). In het generieke deel werken studenten samen met een studentcoach onder andere aan hun visie op Educational Needs en diversiteit en aan het onderzoekend vermogen.  In het specifieke deel kiezen studenten modules om zich te verdiepen in inhoudelijke thema’s die passen bij hun interesse of werksituatie.

Participatief Actieonderzoek en leerteams
De dag ging verder op campus Stappegoor. Hier konden studenten zich bij de informatiemarkt dieper oriënteren op de specifieke kennisgebieden van de opleiding en konden ze diverse workshops volgen over participatief actieonderzoek (lees hier meer). Daarna volgde een informele afsluiting met studiegenoten en studentcoach en keken de deelnemers gezamenlijk terug op een mooie startdag!

Auteur: Linda Koster

Meer nieuws

Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?
Zo snijdt het mes bij Happy Students aan twee kanten

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.