Student Thom van Os genomineerd als Hbo Held

FOR SOCIETY

De Vereniging Hogescholen is op zoek naar de Hbo Held 2022 en vroeg alle hogescholen hun ‘Held’ af te vaardigen voor deze verkiezing. Voor Fontys is Thom van Os, vierdejaars student Technische Natuurkunde, aangemeld. Tijdens het jaarcongres van de Vereniging op 13 juni wordt de winnaar van de verkiezing ‘Hbo Held 2022’ bekend gemaakt. De winnaar mag zich Hbo Held 2022 noemen en is daarmee een boegbeeld voor het hbo. De prijs bestaat uit een award en € 1.000.

Thom is PR-functionaris binnen het landelijk bestuur van Frisse gedachtes. Een organisatie door en voor studenten, die op komt voor de mentale belangen van de student. De opleiding Technische Natuurkunde kent Thom al langer als een betrokken student met oog voor de wereld om hem heen. Hij is een enthousiaste duizendpoot van serieus bestuurswerk tot een wervend optreden bij de opening van de Dutch Technology Week. Hij is bereid en in staat om structuren en netwerken te benutten, en die te beïnvloeden om de beoogde doelen te bereiken. Thom is een goede ambassadeur om de problematiek van mentale druk onder studenten zichtbaar en bespreekbaar te maken: als Pr-functionaris Frisse gedachtes, maar ook als Fontys CMR-lid.

Je bent genomineerd door je docent Jacomien Brocaar. Wat betekent zij voor jou in je studie?
“Jacomien is altijd een betrouwbare factor binnen Technische Natuurkunde. Voor al je vragen kun je bij haar terecht. Ondanks dat Technische Natuurkunde een betastudie is, is Jacomien echt een mensen-mens die erg betrokken is bij de activiteiten van haar studenten binnen en buiten de studie.”

Wat betekent het mogelijk winnen van de verkiezing voor jou?
“Het winnen van de verkiezing voor mij betekent niet alleen een fijn compliment voor mezelf, maar ook een erkenning van de ernst van de problematiek omtrent studentenwelzijn, eenzaamheid en mentale gezondheid. Ik hoop dat door het winnen van deze verkiezing ik dat podium kan gebruiken om dit beter onder de aandacht te brengen bij heel studerend/docerend Nederland. Daarnaast wil ik ook graag Frisse Gedachtes beter op de kaart zetten, idealiter minstens zo bekend als de kindertelefoon!”

Wil je verder nog iets kwijt over de Hbo Held?
“Ik denk dat iedereen die is genomineerd voor Hbo-Held, trots mag zijn op het feit dat er anderen zijn die de moeite hebben genomen hem/haar voor te dragen voor Hbo Held van het jaar. Ik hoop dat degene die wint, deze prijs hoe dan ook kan gebruiken als motivatie om zijn/haar initiatief naar een ander niveau te brengen.”

Congres
In het aankomend VH-congres op 13 juni staan de helden van het hbo centraal. Met dit thema richt de VH zich op succesvolle alumni en studenten die nu al werken aan een succesvolle carrière of een waardevolle impact maken in hun level of expertise. En dit alles vanuit het idee dat die helden door hogescholen worden opgeleid en dat nog vele jaren hopen te doen.

Auteur: Jessy Kouwenberg 

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.