Studente Amber van den Elzen breekt door als zangeres

FOR SOCIETY

Een carrière als zangeres leek haar wel wat, maar vier jaar geleden was Amber van den Elzen (21) uit Gemert nog te jong om het avontuur aan te gaan. Vanwege haar interesse in social media koos ze voor de opleiding CE Digital Business Concepts. Inmiddels breekt ze door als zangeres. Vlak voor haar afstuderen is ze vooral blij met de keuzes die ze gemaakt heeft. ‘Deze opleiding biedt kansen.’

Een achtbaan. Dat is hoe Amber afgelopen jaar beleefd heeft. Ruim een jaar geleden begonnen de voorbereiding voor Deutschland sucht den Superstar, de Duitse versie van Idols. Begin mei eindigde ze na een spannende finale als tweede. ‘Het is de mooiste ervaring van mijn leven’, blikt Amber terug op het avontuur dat haar onder meer naar Italië bracht en waarvoor ze de laatste zes weken doorbracht in een Duits hotel. ‘Ik ben in het diepe gegooid, maar ik heb ontzettend veel geleerd.’ En dat in het jaar waarin ze ook nog eens afstudeert. Door de drukte heeft Amber haar scriptie niet op tijd in kunnen leveren, maar na de zomer hoopt ze haar opleiding af te ronden.

Droom waarmaken
Het waren sowieso bewogen jaren voor Amber. In 2016 zag ze hoe haar zus Laura, die nog een blauwe maandag CO IEMES studeerde, eveneens als tweede eindigde in de Duitse talentenjacht. Met haar vriend Mark Hoffmann timmert ze onder de naam Laura & Mark in Duitsland inmiddels keihard aan de weg. ‘Door haar heb ik het vak leren kennen’, aldus Amber. ‘Ik heb van haar geleerd om te genieten en om los te laten. Maar mijn ouders zijn de motor. Zij bieden de ruimte, zij hebben ons altijd gestimuleerd om onze droom waar te maken.’ Stilistisch zit ze in dezelfde hoek als haar zus. Tijdens Deutschland sucht den Superstar zong ze onder andere nummers van The Eagles en van Dolly Parton & Kenny Rogers. ‘Ik houd van country, van Dolly Parton, maar ook van Bruce Springsteen. De manier waarop ze met hun muziek verhalen vertellen, vind ik mooi.’

Commerciële economie
Toch heeft Amber de afgelopen jaren haar studie niet uit het oog verloren. ‘Vooral de eerste twee jaar was ik gefocust op mijn studie en tijdens mijn minor heb ik een premaster gedaan. Ik heb leren werken met verschillende computerprogramma’s. Daar maak ik nu gebruik van.’ Ook koos ze met oog op de toekomst bewust voor commerciële economie. ‘Daardoor heb ik veel over marketing geleerd.  Handig als ik ooit besluit om een andere richting in te gaan.’ Zelfs haar scriptie staat in het teken van haar carrière. Ze is betrokken bij het management- en productiebedrijf dat haar zus en ouders gestart zijn. ‘Voor mijn afstuderen onderzoek ik hoe we het bedrijf kunnen uitbreiden.’ Het advies dat ze in haar eerste jaar kreeg van docent Marc Geboers is ze dan ook nooit vergeten. ‘Je moet overal 100 procent voor gaan.’ Dus gaat ze komende tijd afstuderen, maar ook uitzoeken welke muziek het beste bij haar past en wat aansluit bij de Duitse markt. 

In juli verschijnt een nieuwe single: Es regnet Sonnenstrahlen. De videoclip bij het nummer is opgenomen in Griekenland.

Auteur: Paul Geerts

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.