Studenten Sportcommunicatie en Journalistiek over crisiscommunicatie in de sport

FOR SOCIETY

Na twee coronajaren konden de tweedejaarsstudenten van SPECO Sportcommunicatie uit Tilburg weer op locatie samenwerken met de studenten Journalistiek van HOWEST Hogeschool uit Kortrijk België. Dat gebeurde op vrijdag 13 mei, waarbij het Rat Verlegh stadion van NAC Breda fungeerde als inspirerend decor voor deze dag die geheel in het teken stond van crisiscommunicatie.

De unieke combinatie van studenten journalistiek uit België en communicatie uit Nederland zorgde voor een leuke wisselwerking. Het thema crisiscommunicatie, gerelateerd aan huidige maatschappelijke thema’s en actuele cases in de sport, stond deze dag centraal. Studenten analyseerden onder meer de communicatie rond de casus Marc Overmars, debatteerden hierover en stelden zelf persberichten op vanuit diverse perspectieven. Docent Sportjournalistiek Arno van Haverbeke van HOWEST zegt hierover: “Tijdens het debat werd er goed gecommuniceerd tussen Belgische en Nederlandse studenten. Iedereen had een duidelijk standpunt en had geen schrik dat te verdedigen.”

Programmacoördinator Lars Hagen van SPECO Sportcommunicatie benadrukte het belang van dit thema én de internationale samenwerking ook: “Heel erg blij dat onze studenten na twee jaar weer met de Belgische studenten journalistiek konden samenwerken en zeker rond een thema dat ons allen raakt. Belangrijk om dit onze professionals in wording mee te geven. Het is altijd leuk om te horen hoe anderen hun opleiding beleven en gedachten uit te wisselen, op een professionele én een informele manier.”

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.