Summa- en Fontysstudenten bij documentairemiddag over geweld tegen vrouwen

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Als onderdeel van de wereldwijde Orange the World-campagne organiseerde het lectoraat Inclusieve Regio (Centre of Expertise Inclusive Society) samen met het Regionale Expertteam Huiselijk Geweld en Kindermishandeling op donderdag 7 december een indrukwekkende documentaire- en debatmiddag. Ze verwelkomden ruim 130 studenten van Fontys Hogeschool en het Summa College in het Natlab. 

Het programma begon met de vertoning van de aangrijpende documentaire Belaagd. De film werpt een scherp licht op de dagelijkse onveiligheid waarmee vrouwen worden geconfronteerd: van straatintimidatie tot ernstiger vormen van geweld. Na de film volgde een debat, waarin een ervaringsdeskundige, inhoudelijke deskundigen en het publiek onder leiding van een gespreksleider dieper ingingen op de verschillende vormen van geweld tegen vrouwen en de regionale inspanningen om veiligheid te verbeteren. 

Orange the World in Eindhoven 
Eindhoven omarmde de wereldwijde Orange the World-campagne met een reeks indrukwekkende initiatieven die plaatsvonden van 25 november tot 10 december. Deze periode staat bekend als de 16 Dagen van Actie en markeert een internationale beweging tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De stad Eindhoven kleurde oranje door enkele gebouwen en objecten te verlichten, waarmee Eindhoven zich voegde bij meer dan 100 landen die dit symbool van solidariteit delen. 

De Stop Straatintimidatie app 
Een extra facet van deze week was de lancering van de Stop Straatintimidatie-app, een initiatief dat perfect past binnen het bredere thema van bewustwording en actie tegen geweld op vrouwen. De app wil het melden van straatintimidatie vergemakkelijken. De app is gratis en te downloaden in de Play Store of App Store of via de website www.eindhoven.nl/straatintimidatie.  

Goede samenwerking van acties 
De combinatie van deelname aan Orange the World, de documentaire- en debatmiddag, en het lanceren van de app maakte deze week een krachtige periode van bewustwording en actie in Eindhoven tegen geweld op vrouwen. 

Auteurs: Malissa Meertens en Lisa van Roosmale

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.