Technisch Fontystalent presenteert innovatief onderzoek

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Ruim 60 studentgroepen van Fontys, allemaal aanstormende technici in de laatste jaren van hun hbo-opleiding, presenteren de resultaten van een half jaar opleiding, onderzoek en ontwikkeling. Dit gebeurt tijdens het online symposium ‘Engineering & Technology in Practice’, op donderdagmiddag 3 februari. Het evenement wordt voor de zesde keer georganiseerd door Fontys Hogeschool Engineering en Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM). 

De studentgroepen, die voor hun onderzoek samenwerkten met tal van (technologie)bedrijven uit de Brainportregio, presenteren de resultaten van hun projecten aan een vakjury, docenten en het bedrijfsleven. Voor het beste project is een geldprijs van € 500 beschikbaar. Het symposium is Engelstalig.  

Kennismaken 
Belangrijk doel van het evenement is om bedrijfsleven en organisaties uit de omgeving te laten zien wat het oplevert als bedrijven en studenten samenwerken aan de (toegepaste) technologie van de toekomst. Daarnaast is er volop ruimte om met de studenten in gesprek te gaan; voor de markt een mooie mogelijkheid om kennis te maken met de new hires van de nabije toekomst. Derde- en vierdejaars studenten van de volgende opleidingen van Fontys Hogeschool Engineering zijn aanwezig: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Automotive, Mechatronica en Toegepaste Wiskunde. 

Online en live 
Het online symposium brengt een mix aan presentaties. De studentgroepen hebben een korte videopitch voorbereid, waarin fysieke producten en prototypes worden gedemonstreerd. Daarnaast houdt elke studentgroep een live presentatie over hun project en de behaalde resultaten. Via de website www.fontys.nl/engineeringinpractice zijn alle projecten en de video-pitches te zien.  

HTSM-award 
Aan het einde van het symposium maakt een vakjury bekend welke studentgroep de geldprijs van € 500 heeft gewonnen, die beschikbaar is gesteld door het Fontys Centre of Expertise HTSM. De projecten worden beoordeeld op innovatief karakter en marketingmogelijkheden.  Het online symposium vindt plaats op donderdag 3 februari van 14.00 tot 17.30 uur.  Meer informatie en aanmelden: www.fontys.nl/engineeringinpractice 

Auteur: Christel Ruijs

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.