Updates Available op 27 september

FOR SOCIETY

Wat zou het betekenen als we écht slimme gebouwen ontwikkelen? Niet gewoon smart, maar gebouwen die ‘empatisch’ zijn. Dat is het onderwerp van de eerste editie van Updates Available, het nieuwe kennisevenement in het Fontys ICT InnovationLab op 27 september, gratis toegankelijk voor iedereen die meer wil weten. 

Fontys ICT InnovationLab
Het Fontys ICT InnovationLab op Strijp T is ingericht als ontmoetingsplaats voor studenten, onderzoekers/docenten en het bedrijfsleven. Het is een plek waar kenniscreatie en kennisuitwisseling plaatsvindt; iets wat ontstaat als experts elkaar ontmoeten binnen een inspirerende setting waarin nieuwe mogelijkheden uitgewerkt worden. Meer dan twintig partnerbedrijven hebben zich aangesloten bij het InnovationLab met de intentie om te investeren in innovatie, maar ook vanwege het belang van interactie tussen experts en verschillende sectoren. ICT is namelijk overal.

Updates Available
De technologie van ICT ontwikkeld razendsnel en eigenlijk is er geen enkele bedrijfstak die zonder ICT kan. In het Fontys ICT InnovationLab wordt dan ook gewerkt aan vraagstukken vanuit de zorg, logistiek, landbouw en marketing tot topsport en entertainment. Bijblijven is de kunst en daarvoor is die kennisuitwisseling essentieel. Er zijn continue nieuwe updates, en die stellen we voor je beschikbaar tijdens terugkerende sessies met sprekers en presentaties. In de eerste editie focussen we op  ambient intelligence

Empathic Buildings
Ambient intelligence is het concept van technologie die re-acteert op basis van gedrag en data van de gebruiker. Wat we nu verstaan als ‘smart’ vereist namelijk een externe trigger en heel slim is die technologie niet altijd. Denk aan luifels die sluiten, terwijl net de lamp zichzelf uitzet vanwege een energiebesparende instelling. Technologie zonder interface, die reageert op jou, hoe zou zo’n empatisch gebouw eruit zien? Wat betekent die technologie voor onze toekomst en welke haken en ogen zitten eraan? Dat en meer komt langs op 27 september.

Aanmelden is gratis en doe je hier. Deelnemers zijn welkom vanaf 15.30 en het programma duurt tot 17.30. Iedereen met behoefte aan een kennisupdate is welkom.  Updates Available is een initiatief van het team ambitiethema Innovation Hub(s). 

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.