Veiligheid staat voorop

FOR SOCIETY

Fontys staat midden in de samenleving. Een diverse samenleving waarin verschillen tussen mensen de basis vormt. Wij geloven dat verschillen tussen mensen juist essentieel zijn om je – als individu en als samenleving – verder te ontwikkelen. Waar je ook vandaan komt of wat je politieke voorkeur ook is, bij Fontys ben je als student en medewerker altijd welkom. We hechten bij Fontys grote waarde aan gelijkheid, respect, inclusie, diversiteit en verbinding.

Als Fontys staan we voor een veilig leer- en werkklimaat voor onze studenten, onze medewerkers en bezoekers. Binnen veiligheid onderscheiden we drie thema’s: fysieke, sociale en digitale veiligheid. Sociale veiligheid verwijst naar de mate waarin mensen zich veilig voelen om zichzelf te uiten, hun ideeën te delen en deel te nemen aan de gemeenschap, zonder angst voor negatieve consequenties of veroordeling. Wij zijn ervan overtuigd dat een student en medewerkers zich in een sociaal veilige omgeving beter kunnen  ontplooien en werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Veilige omgeving bevorderen
Helaas wordt in de praktijk weleens inbreuk gedaan op de sociale veiligheid. Ongewenst gedrag (zoals pesten), discriminatie, polarisatie, seksuele intimidatie, agressie en geweld(sdreiging) zijn onacceptabel. Daarom zet Fontys zich actief in om een veilige omgeving te bevorderen. We doen dit onder andere door het inzetten van vertrouwenspersonen, Fontys Helpt voor studenten, en het beschikbaar stellen van handelingsrichtlijnen voor docenten en studentcoaches.

Handreikingen sociale veiligheid binnen Fontys
Om zowel studenten als medewerkers te ondersteunen in sociaal onveilige situaties zijn diverse handreikingen ontwikkeld:

Docenten en coaches kunnen terecht op de pagina Studentcoaching voor handreikingen bij de ondersteuning en begeleiding van studenten Sociale veiligheid.  Studenten kunnen terecht op de pagina Sociale veiligheid op Fontys Helpt.Medewerkers kunnen contact opnemen met Vertrouwenspersonen.

 

 

College van bestuur

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.