Verlenging voetpad langs Professor Dr. Dorgelolaan

FOR SOCIETY

In samenwerking van Fontys, TU/e en de gemeente is het initiatief ontstaan om het bestaande gemeentelijke voetpad langs de Professor Dr. Dorgelolaan te verlengen. Momenteel eindigt dit voetpad bij het Kranenveld op de TU/e Campus. Om het voetgangersverkeer van het station naar gebouw Nexus beter af te handelen is verlenging nodig. Voetgangers kunnen dan over het voetpad rechtstreeks naar de ingang van dat gebouw. 

Nu gaan mensen na het einde van het voetpad op het Kranenveld lopen en dat leidt tot onwenselijke verkeerssituaties. De drie samenwerkende partners investeren gezamenlijk in deze (gemeentelijke) infra, een unicum. 

Het werk staat ingepland voor week 38 (de week van 19 september). Voetgangers  worden via het fietspad aan de noordzijde van de Professor Dr. Dorgelolaan omgeleid.

Door het verlengen van het voetpad kunnen studenten en medewerkers van zowel Fontys als de TU/e op een veilige manier vanaf het centraal station naar hun leslocatie lopen. Dat past bij de mobiliteitsambitie van Fontys om locaties duurzaam bereikbaar te maken.

 

Auteur: Yvette Laros

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.