Versnel je carrière met Accelerate IT

FOR SOCIETY

Met de introductie van twee nieuwe verkorte opleidingen, onder de naam Accelerate IT, speelt Fontys ICT in op de groeiende behoefte van professionals om snel en efficiënt voorop te blijven lopen en up-to-date te blijven in de steeds veranderende ICT-wereld. Ervaring in de IT is hierbij een pré maar zeker niet vereist.

In september 2024 gaan de cursussen Data Driven Business Lab en AI for Society van start. Een unieke kans om in slechts 18 weken, skills, kennis én ervaring op te doen. Studenten kunnen een eigen praktijkcase meenemen en ook hun collega’s zijn welkom. 

 

Data Driven Business Lab
De cursus Data Driven Business Lab is ontworpen voor iedereen die ambities heeft om met data te werken. In februari 2024 ging Fontys ICT al met een kleine groep studenten van start met deze cursus. 

Eén van deze studenten Lianne, kwam in contact met Fontys ICT via het Leerwerkloket en was direct onder de indruk van de positieve sfeer en de uitgebreide mogelijkheden die de cursus biedt. “In mijn vorige opleiding deed ik kennis op op het gebied van statistiek (SPSS) en dat wakkerde mijn drang aan om meer met data te willen gaan doen. Ik leer niet alleen van de docent maar ook van de (internationale) studenten en het bedrijf met wie en voor wie we samen de opdracht uitvoeren. Naast de IT-kennis die ik opdoe is het dus ook een mooie aanvulling op mijn CV. Daarnaast is het leuk dat we niet allemaal een IT-achtergrond hebben, maar iedereen wel in zijn kracht wordt gezet.” 

Geef je carrière een boost met AI skills
De cursus AI for Society bereidt professionals voor op een toekomst met AI, waarin je niet alleen de AI-taal spreekt en begrijpt, maar waarin je je expertise kunt gebruiken om mogelijkheden te zien voor innovaties die echt iets toevoegen aan de maatschappij. Zo heeft een groep studenten bijvoorbeeld voor een organisatie in de ouderenzorg een AI-gedreven fotolijst ontwikkeld die foto’s toont passend bij het gesprek dat wordt gevoerd. Deze oplossing helpt ouderen met beginnende dementie bij het oproepen van herinneringen. Hierdoor kunnen zij prettiger een gesprek voeren. Danny Bloks, coördinator AI for Society zegt hierover: “Studenten ervaren dat het niet alleen leuk is om met de techniek te spelen, maar ze vinden het ook erg waardevol om te zien hoe ze hiermee anderen kunnen helpen. Het maakt ze in die zin extra gedreven om het beste uit het project te halen.”

Aansluiten op de behoefte van bedrijven in de Brainport regio
Als Fontys ICT werken we nauw samen met bedrijven in de Brainport regio, die behoefte hebben aan technische professionals. Onderwijs manager Sandra Verhoeven zegt hierover: “Onze ambitie is om professionals te ondersteunen bij de overgang naar AI, digitalisering en datagedreven werken. We bieden cursussen voor medewerkers en werkzoekenden om kennis op te doen. Dit stelt bedrijven in staat om personeel meer op basis van data te laten werken of AI te integreren. Werkzoekenden kunnen beter instromen in dit vakgebied, terwijl professionals gericht kunnen opscholen om hun vaardigheden te verbeteren. We hebben gemerkt dat professionals zich heel graag willen ontwikkelen, maar dat tijd het grootste struikelblok is. Met dit 18-weekse programma bieden we maatwerk aan studenten én leveren we een bijdrage aan het ecosysteem van de Brainport.” 

Waarom kiezen voor een van de cursussen Accelerate IT voor professionals?

•               Je leert in Shared Learning Teams, waarin collega’s, studenten, onderzoekers en docenten gezamenlijk werken 
                aan een maatschappelijk project.

•               Je werkt aan de praktische toepassing van je vaardigheden in een project.

•               Je experimenteert en verkent op basis van jouw behoeften en interesses.

•               Het volledig programma volg je in 18 weken, 1 dag per week.

•               Je combineert theorie met praktijkervaring.

Beide cursussen gaan van start in september 2024 en de nieuwe volgen snel daarna. Wil je meer informatie om te achterhalen of een van deze cursussen iets voor jou zou kunnen zijn? Stuur dan een mail naar accelerate-it@fontys.nl of ga voor meer informatie naar Data Driven Business Lab of AI For Society

Wil je eerdere artikelen lezen over dit onderwerp? Je vindt ze hier:

https://www.fontys.nl/nieuws/opscholen-of-omscholen-met-nieuwe-pilot-accelerate-it/
https://www.fontys.nl/actueel/studenten-en-werkveld-hebben-elkaar-nodig-voor-die-70000-it-banen/

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.