Vierde danceconferentie Minor Dance Industry

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Een conferentie over de elektronische muziekindustrie. Dat is Dutch Dance University, donderdag 20 april bij ONSTAGE Experience in Breda.  Het evenement is georganiseerd door studenten van Fontys Hogeschool en bestaat uit panels en workshops over relevante onderwerpen binnen de branche. Dutch Dance University is bedoeld om jonge professionals te inspireren, om ze te laten netwerken en kennis bij te brengen. 

Het is de vierde editie van Dutch Dance University (DDU), een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door studenten van Fontys ACE’s minor Dance Industry. De avond bestaat onder meer uit interessante panels over relevante onderwerpen en een Q&A-sessie. Daarnaast is er een aantrekkelijk randprogramma. Een van de onderwerpen is meme-techno, een elektronische muziekstijl die zich kenmerkt door het gebruik van samples uit internetgrappen, virale video’s en andere popcultuur-referenties. Daarnaast gaat het over het 21+ beleid, waarbij clubeigenaren de minimale leeftijdsgrens om binnen te mogen omhoog gooien als gevolg van de toenemende overlast op de dansvloer. Ook het onderwerp ‘telefoongebruik op de dansvloer’, een heet hangijzer in de dancewereld, komt aan bod.

Speeddaten met professionals
Bevestigde sprekers zijn onder meer Krabi (meme-techno-artiest), Limuel Mulder (eigenaar club Dorst, Groningen), Jonasz Dekkers (freelance journalist), Celine Langeraert (specialist uit dance-industrie), Yorrick Knijff (initiatiefnemer petitie nachtcultuur Breda) en Jerry Visser (co-founder Embodiment Rotterdam). Qua randprogramma kunnen bezoekers onder meer speeddaten met professionals en tegen sterk gereduceerd tarief op maat gemaakte oordoppen aanschaffen. Ook is er muziek van opkomende dj’s.

Kennis verbreden
Dutch Dance University is een evenement gericht op jonge of opkomende professionals die ambitie hebben binnen deze branche. Het biedt ze de kans om hun kennis te verbreden, om te netwerken met medeprofessionals en om te leren van vooraanstaande experts. Eerdere sprekers en partners van DDU waren onder meer ADE, Q-Dance, Denis Doeland en Daniel Lippens. 

Dutch Dance University: donderdag 20 april 2023, 19:00-23:00, ONSTAGE Experience Breda. Meer informatie is te vinden op het Facebook-event of de socials van het Dutch Dance Industry Lab. Voor meer informatie: dutchdanceuniversity@gmail.com 

Auteur: Paul Geerts

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.