Wat beweegt studenten met de auto naar de campus te komen?

FOR SOCIETY

Fontys weet veel over hoe haar Fontyscommunity reist. Maar wat beweegt studenten om voor een bepaald vervoermiddel, zoals de auto, te kiezen? En wat weerhoudt hen ervan om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of op de fiets te komen? Belangrijke vragen binnen de mobiliteitsagenda van Fontys. Een duurzame vitale bereikbaarheid van alle campussen is het uiteindelijke einddoel van de agenda, maar dat bereik je niet met beleid alleen. Daar heb je de medewerking van de hele Fontyscommunity én van externe partners voor nodig.

Om meer inzicht te krijgen in de motivatie van studenten om voor een bepaald vervoersmiddel te kiezen ontstond er een intensieve samenwerking tussen de dienst H&F, de Smart Mobility lectoraten, de TU/e, het Summa College en Brainport Bereikbaar. Tanja Steenhorst, mobiliteitsconsultant bij Fontys, Ger Post, leading lector voor het kennisthema Smart Mobility en Oscar Roelofs, mobiliteitsmakelaar bij Brainport Bereikbaar vertellen over de samenwerking vanuit onderzoeks-, en overheidsperspectief.

Je vindt het interview op de Fontys Hub.

Auteur: Kim de Veer

 

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.