Wat kan jouw thuisstad met een digital twin?

FOR SOCIETY

We zitten op een goudmijn aan data, maar hoe gaan we dat nu slim gebruiken? Digital twinning is een technologie die ons helpt om data in te zetten voor het beter begrijpen en beantwoorden van vraagstukken. Een digital twin is een virtuele replica, die helpt om te simuleren, monitoren en ontwikkelen. Simona Orzan is docent-onderzoeker bij Fontys ICT en houdt zich bezig met de toepassing hiervan op stedelijke vraagstukken. 

Den Bosch 
Erdinç Saçan gaat als host met haar in gesprek over wat een digital twin eigenlijk is en hoe je dat inzet voor een Smart City, bijvoorbeeld zijn thuisstad Den Bosch. Digital twins kunnen mogelijk helpen om crowd management uit te werken, om stadsplanning voor te bereiden, maar ook om luchtkwaliteit te meten. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar wat is rendabel en haalbaar? 

Modelleren 
Veel vraagstukken vereisen geen absolute digital twin, een complete representatie, maar een toegepaste representatie. Een model van de relevante werkelijkheid. Simona is met diverse projecten bezig die de mogelijkheden daarvan verkennen. Meer daarover hoor je in de tweede aflevering van Updates Available Online. 

Updates Available Online
Updates Available Online is onderdeel van de kennissessies op het Fontys ICT InnovationLab op Strijp-T, getiteld Updates Available. Hierin worden experts uitgenodigd om hun kennis te delen, maar ook om te horen wat er zoal speelt binnen specifieke thema’s. Meer informatie is hier te vinden. 

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.