Webinar 27 september over schaamte bij langstudeerders

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Vanuit het netwerk langstudeercoördinatoren is het signaal gekomen dat zij geregeld in gesprek zijn met studenten die schuldgevoelens of schaamte ervaren omdat ze langstudeerder zijn. Studenten voelen zich schuldig of minderwaardig omdat zij (nog steeds) niet zijn afgestudeerd en andere studiegenoten al wel. Sommige studenten liegen zelfs over hun studievoortgang tegenover hun vrienden en familie. In de documentaire Pretend Student worden verschillende studenten gevolgd die niet eerlijk zijn over hun studievoortgang binnen hun sociale kring. 

Als begeleider van studenten is niet altijd makkelijk om studenten te begeleiden die met dergelijke schaamte kampen en om er achter komen in hoeverre studenten steun of juist druk ervaren vanuit hun sociale kring. Op dinsdag 27 september van 15:30 tot 16:30 uur verzorgt Lies Leijs, studentendecaan bij Fontys Hogeschool, een webinar over dit thema. Zij heeft ervaring met het begeleiden van langstudeerders. Tijdens dit webinar deelt ze haar ervaring en wat je als begeleider kunt doen om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Meer informatie en aanmelden
Heb je nog vragen over dit webinar of dit onderwerp, stel ze gerust! Neem  daarvoor contact op met Debbie Jarec (d.jarec@fontys.nl). Via deze link kun je je aanmelden voor het webinar. 

 

Auteur: Birgit Grun

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.