‘Wendbare Professionals’ niet langer alleen voor docenten

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op dinsdagmiddag 22 november liep een van de zalen in de industriële LocHal in Tilburg langzaam vol. Een mooie mix van ruim zeventig Fontyscollega’s had zich opgegeven voor de kennisdelingsmiddag over ‘docentprofessionalisering’. Gewapend met ‘Fontysrollen-buttons’ en ‘entreetickets’ voor twee interactieve kennissessies. 

Het doel? Gewoon jezelf helemaal laten onderdompelen in alles wat er binnen het programma is opgeleverd in 2022 en wat er op de plank ligt voor het volgende jaar. Denk aan: ontwikkeltrajecten voor rollen als coach en verbinder en diverse instrumenten, updates uit de Ontwikkellabs en een sneak preview van de Fontysrollen Feedbackapp en het Platform Ontwikkel Jezelf, waarop de ontwikkelinterventies te vinden zijn.

Inspirerende middag
Het team Docentprofessionalisering kijkt terug op een inspirerende middag met enthousiaste collega’s die met een open blik meededen aan de workshops en later ook aan de sessies over de ontwikkelroutes. Want zoals Frans Möhring, directeur P en O en ambassadeur van dit programma, aan het begin van deze middag zei: “het is zó belangrijk om je in deze roerige maatschappij te blijven ontwikkelen en wendbaar te zijn”.  

En dan nu… 2023
De verlenging van het programma Docentprofessionalisering is 100 procent goedgekeurd en gaat onder een andere naam verder. Met ‘Wendbare Professionals’ willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat het programma er is voor álle Fontysprofessionals en zo sluit het nog beter aan op de ambitie van Fontys for Society.

Fontysrollen Feedbackapp
Alle seinen staan op groen om de komende twee jaar te werken aan  de implementatie van onder meer de acht Fontysrollen Feedbackapp, ontwikkellabs, teammethodiek en learning community. 

Op de hoogte blijven van alles rondom ‘Wendbare Professionals’? Check dan regelmatig Fontys Hub. Of neem contact op: wendbaar@fontys.nl

Auteur: Marjolein Verschuuren

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.