Wendy Mackus nieuwe directeur Fontys Techniek en Logistiek

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het college van bestuur van Fontys heeft Wendy Mackus benoemd als directeur van Fontys Techniek en Logistiek (FTenL). De benoeming gaat in per 1 september 2024. Wendy volgt daarmee Marc Dessi op die na het vertrek van Anja Klomps de leiding van FTenL tijdelijk op zich heeft genomen.  

Wendy Mackus heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse leiderschapsrollen in de healthtech- en hightechsector. Opgeleid als biomedicus kwam ze terecht als onderzoeker en adjunct-directeur bij Genmab B.V. (in de biotechnologische sector). Vanaf 2011 werkt Wendy in diverse rollen (director, senior director en meest recent als Head of Research, Hospital Services & Informatics) bij Philips Research o.a. in Eindhoven en Cambridge (UK).   

‘Ik kijk er naar uit om per september bij Fontys Venlo te starten’, aldus Wendy. ‘Er liggen duidelijk grote uitdagingen in de regio – met instroom op de eerste plaats, maar natuurlijk ook met de ontwikkeling van Fontys Venlo for Society. Om samen met het team deze uitdagingen aan te pakken en resultaat te boeken, én natuurlijk voor onze studenten optimaal onderwijs realiseren: dat is waar ik voor ga en waar ik voor sta.’   

Het college van bestuur is verheugd dat Wendy Mackus de leiding van FTenL op zich zal nemen. ‘Wendy heeft een fraaie staat van dienst – zowel in het technische werkveld en onderzoek, in het aansturen van goed opgeleide professionals en in het leiden van grote verandertrajecten’, aldus Frans Möhring, lid van het college van bestuur. ‘We verwachten dat FTenL in goede handen is bij haar. Het instituut heeft de voorbije jaren nogal wat verschillende directeuren gehad en het zou mooi zijn als er nu wat meer continuïteit zal ontstaan. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat een ervaren manager als Wendy het instituut door de spannende fusieperiode zal leiden – uiteraard in nauwe samenwerking met Wouter Josso van Fontys International Business Studies. Mede namens mijn collega’s van het college van bestuur wil ik Marc Dessi ontzettend bedanken voor zijn inspanningen om de leiding over het instituut waar te nemen en wil ik Wendy uiteraard veel succes wensen bij Fontys Techniek en Logistiek in Venlo.’

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?
Zo snijdt het mes bij Happy Students aan twee kanten

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.