Werkveld, student en docent leren en innoveren samen

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Weet jij wat een hybride leeromgeving (HLO) is? Of ben je al langer actief hierin, maar ben je op zoek naar handvatten om jouw HLO door te ontwikkelen? Kom dan naar de Fontys Hybride Leeromgevingen Week. In de week van 9 tot 13 mei organiseert Fontys een week in het teken van hybride leeromgevingen. Een hybride leeromgeving is een plek waar werkveld, studenten en docenten samen leren en innoveren om de praktijk te innoveren. Tijdens deze week kun je meer leren over hoé en, waarom het waardevol is voor jou om samen te werken in een hybride leeromgeving en je kunt mensen ontmoeten die ermee bezig zijn! Tijdens de week is het mogelijk verschillende sessies te bezoeken in Eindhoven, Tilburg en Helmond.

Voor ieder wat wils
Het programma biedt sessies voor zowel algemeen geïnteresseerden als ervaren werkveldpartners, docenten en studenten. Naast kennissessies ter inspiratie zijn er sessies voor de meer ervaren mensen die hun samenwerking willen door-ontwikkelen én wordt er elke dag gelegenheid gecreëerd in marktplaatsen om bestaande HLO’s te ontmoeten en in dialoog te gaan.

Werkveld
Werkveldpartners kunnen kennis komen maken met het fenomeen HLO. Wat kan het jouw organisatie opleveren om samen te werken met docenten en studenten? Of werk je al langer samen in een HLO en zou je deze samenwerking willen professionaliseren?

Docenten
Docenten die minder bekend zijn met een HLO kunnen tijdens kennissessies basisinformatie opdoen over hybride leeromgevingen. Daarnaast geven verdiepende sessies antwoord op veelvoorkomende HLO vraagstukken. En natuurlijk is er ruimte en gelegenheid om kennis uit te wisselen en anderen te ontmoeten.

Studenten
Wil jij weten hoe andere studenten succesvol zijn door middel van een HLO en wat het hen oplevert als student? Heb jij behoefte aan nieuwe connecties? Of ben je op zoek naar een innovatieve stage of afstudeerplek? Kom dan zeker naar de marktplaatsen en verbreed je horizon tijdens de inspiratiesessies.

Fontys for Society
Fontys zet zich op verschillende manieren in voor de samenleving. Als publieke hbo-instelling hebben we een belangrijke maatschappelijke opdracht: we ontwikkelen talent. Talent van studenten, medewerkers en professionals uit de regio. Eén van de manieren hoe we hieraan vormgeven is via hybride leer- en onderzoeksomgevingen, ook wel hybride leeromgevingen.

Deelnemen
Verdeeld over de Fontys locaties High Tech Campus Eindhoven, Station88 Tilburg en Automotive Helmond wordt een divers programma aangeboden. Deelname aan onderdelen van het event is geheel gratis. Op de website vind je  het gehele programma inclusief beschrijving van de sessies, en kun je je aanmelden voor één of meerdere sessies.

Deze week wordt georganiseerd door het Programma Hybride Leeromgevingen en het kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen. 

Auteur: Hanna van Beelen

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.