Wouter Josso directeur Fontys International Business School

FOR SOCIETY

Het college van bestuur van Fontys heeft Wouter Josso per 1 mei 2022 benoemd tot directeur van Fontys International Business School (FIBS). Na een interim-periode van een half jaar wordt hij nu definitief benoemd tot de opvolger van Bram ten Kate in Venlo.

Wouter Josso is geen onbekende binnen Fontys. Sinds 2012 is hij verbonden aan FIBS: eerst als docent, later als onderwijsmanager en MT-lid. Daarvoor was hij jarenlang actief als (account)manager in de verzekeringswereld en de bancaire sector, in binnen- en buitenland. Toen Wouter in januari de directeursfunctie op interimbasis van Bram ten Kate overnam, werd tegelijkertijd de procedure gestart die nu heeft geleid tot zijn benoeming. 

Gevraagd naar zijn ambities als directeur van FIBS, zegt Wouter Josso: “Ik hoop bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van talent in, mét en vóór de internationale regio rondom Venlo, waar culturen, grenzen en een internationaal werkveld samenkomen, en waar volop mogelijkheden voor authentieke en multidisciplinaire onderzoeks- en onderwijsvraagstukken ontstaan. Verbindingen van binnen naar buiten en vice versa zijn daarbij cruciaal.” 

Het college van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Wouter Josso voor FIBS de juiste persoon op de juiste plek is. “Wouter heeft al een jarenlange ervaring in het MT van FIBS en kent het instituut en de grensregio heel goed. Bovendien heeft hij in de korte interimperiode al laten zien dat hij op de directeurspositie prima uit de voeten kan,” aldus cvb-lid Frans Möhring.

Auteur: Jessie Rutten

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.