Zoek het geluk in jezelf tijdens Dutch Happiness Week

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

‘Tafeltje voor 1’ en ‘Ansichtkaarten voor geluksmomentjes’ zijn twee activiteiten van de Dutch Happiness Week (DHW) die vallen onder de paraplu ‘Lieve jij’. In dit door studenten bedachte concept staat zelfgeluk centraal en dat sluit perfect aan op sustainable development goal nummer drie: goede gezondheid en welzijn.

Waarom is zelfgeluk belangrijk in deze tijd? Vierdejaarsstudenten Floor Schreurs en Nori Xhofleer hebben een helder antwoord: ‘Door de situatie van de afgelopen twee jaar hebben we ons gerealiseerd dat geluk van binnenuit moet komen. Ook al heb je anderen om je heen die je kunnen helpen, je moet het zelf leuk maken.’ Binnen het door hen bedachte concept ‘Lieve jij’ ligt de focus op het vinden van je eigen geluk. De studenten richten zich op mensen tussen de 18 en 27 jaar. Waarom die doelgroep? Floor: ‘Mensen uit deze leeftijdsgroep gaan niet zo snel alleen op een terras zitten. Dat is nog een beetje een taboe. Ze vinden het niet fijn dat anderen zouden kunnen denken dat zij eenzaam zijn, ook al is dat helemaal niet het geval.’ Nori vult aan: ‘Je hebt geen andere mensen nodig om te genieten van de dagelijkse dingen in het leven. We willen graag dat jongeren hierover na gaan denken, erover praten en hun eigen gezelschap (nog) meer gaan waarderen.’

Tafeltje voor 1
Daarom omarmen de studenten met hun concept het door Marjon Moed bedachte ‘Tafeltje voor 1’ ofwel een singles lunch in Eindhoven (22 maart) en Tilburg (23 maart). Floor: ‘In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij het woord ‘singles lunch’ is dit geen activiteit om anderen te ontmoeten, maar is dit juist bedoeld om het singleleven te normaliseren en om in je eentje te genieten van een lunch in een restaurant. Aanmelden kan via de website van Dutch Happiness Week.  

Ansichtkaarten met geluksmomentjes
Nori schreef voor ‘Lieve jij’ het gedicht ‘Een ode aan jezelf’ dat wordt verspreid bij verschillende geluksplekken in Tilburg, zoals de Oude Warande, de LocHal, de Piushaven en het Textielmuseum. Daar vind je ook ansichtkaarten waarop je je eigen geluksmomentjes kunt invullen. Nori: ‘Hiermee willen we mensen inspireren om te genieten van hun eigen gezelschap. We merken nu al dat de tekst raak is en veel enthousiasme oproept.’ Wil je dit gedicht lezen en ansichtkaarten sparen, dan moet je een bezoek brengen aan de geluksplekken, bij voorkeur in je eentje.

Vast onderdeel van DHW
‘Lieve jij’ is bedacht door een groep van vier studenten van de opleiding communicatie – IEMES in Tilburg. Naast Floor en Nori maken Ruby Castel en Bram Mulder deel uit van de groep. Zij hebben het concept en de communicatiestrategie bedacht en verzorgen de uitvoering van de communicatie over de projecten. ‘Lieve jij’ wordt een vast onderdeel van Dutch Happiness Week en bundelt alle activiteiten die te maken hebben met zelfgeluk. Op Instagram is Lieve jij (@dhw_lievejij) een zelfgelukplekje waar tips worden gegeven voor leuke dingen die je eentje kunt doen.

Auteur: Ingrid Oonincx

 

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.