Zoek het uit!

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Binnen Fontys doen we veel aan onderzoek. Onderzoek dat zich op de praktijk richt en een antwoord wil geven op maatschappelijke problemen. Maar wat wordt er dan onderzocht en voor wie? Hoe doen we dat dan en wat levert het op? Wie zijn erbij betrokken en waarom is het zo belangrijk? In de podcastserie Zoek het uit! praten we met onderzoekers, studenten en externe partners over hun specifieke onderzoek. Zo vinden we antwoorden op onze vragen en krijgen we beter inzicht in het maatschappelijk belang van praktijkgericht onderzoek bij Fontys. 

Dat maatschappelijk belang sluit naadloos aan bij de grote en complexe uitdagingen van deze tijd. Met de kennis die we in ons praktijkgericht onderzoek ontwikkelen sluiten we direct aan bij vragen van burgers, bedrijven, publieke organisaties en overheden. In het onderzoek werken onderzoekers, docenten en studenten vanuit verschillende vakgebieden samen met professionals uit het werkveld aan oplossingen voor concrete vraagstukken uit de praktijk.

Nou klinkt onderzoek doen een beetje moeilijk, vaag en zwaar, maar met de podcastserie Zoek het uit! laten de sprekers zien hoe normaal en hoe dankbaar het is om onderzoek te doen. In de serie gaat Els de Maeijer, onderzoeker en docent bij Fontys Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek, in gesprek met onderzoekers, studenten en collega’s uit het werkveld. 

In deze eerste aflevering met de titel Kwaliteit boven kwantiteit: samen op weg naar een duurzame textielindustrie, praten Els en onderzoeker Saskia van Overbeek over de duurzame textielindustrie. Saskia is onderzoeker bij Fontys Marketing en Communicatie in Tilburg en Fontys Sociale Studies in Eindhoven. Zij vertelt over haar droom voor een duurzame samenleving en het verfrissende idee achter het onderzoek om de gewone burger inspraak te geven in het bedrijfsleven; een gesprek over textiel, democratie en heel veel samenwerking.

Luister hier naar de eerste aflevering met de titel Kwaliteit boven kwantiteit: samen op weg naar een duurzame textielindustrie.

 

Auteurs: René Luijendijk en Monique van Laar

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.